Despărţământul ASTRA Carei a depus jerbe de flori la mormintele ostașilor români. VIDEO

• publicat la: 24 octombrie 2020
Despărţământul ASTRA Carei a depus jerbe de flori la mormintele ostașilor români. VIDEO

An de an, în ajunul sărbătorii Ziua Armatei și a aniversării eliberării orașului Carei de sub ocupația hortystă, Asociațiunea ASTRA Despărțământul  ,,Aurel Coza,,  Carei depune jerbe de flori și aprinde lumânări la mormintele ostașilor care s-au jertfit pe altarul patriei.

La fiecare acțiune ne-au fost alături membrii de onoare acad. Marius Porumb și soția Zoe Vida, profesori universitari și colaboratori de seamă din țară dar și astriști careieni. Datorită situației în care ne aflăm, cea a restricțiilor impuse de virusul buclucaș, persoanele din alte localități nu au mai făcut deplasarea iar numărul participanților a fost redus la minim.

Am depus câte o jerbă de flori și am aprins candele la mormintele eroilor din Ianculești și Marna Nouă. Părintele Călin Pop din Marna Nouă a săvârșit un parastas la mormintele celor 7 ostași îngropați la cimitirul din Marna Nouă iar la cimitirul din satul Ianculești, cei prezenți au spus o rugăciune împreună.A fost alături de noi și Valentin, tânărul care a beneficiat recent de ,,Bursa români pentru români,,  din partea Asociației Calea Neamului și Grai Străbun.

Glorie eternă ostașilor români!

Eroii nu mai au nevoi, Eroii ne mai au pe noi!

Mâine, 25 octombrie 2020, după manifestările de la ora 15,00 de la Monumentul Ostașului român din Carei, vom merge la mormintele eroilor din cimitirul central pentru  un moment comemorativ la care sunt așteptați toți cei care au posibilitatea de a participa. Spațiul este generos și permite distanțare fizică.

Daniela Ciută

Lasati un comentariu