Se amână desfășurarea Cupei 25 Octombrie Carei la atletism

• publicat la: 20 octombrie 2020
Se amână desfășurarea Cupei 25 Octombrie Carei la atletism

În municipiul  CAREI se desfășoară CEA MAI LONGEVIVĂ competiție de atletism din România! Este vorba despre Cupa 25 Octombrie aflată în acest an la ediția cu numărul 50. Aniversarea celor 50 de ani de desfășurare  neîntreruptă a competiției de atletism se va amâna din păcate pentru anul viitor datorită contextului în care ne aflăm. Multe din echipele participante provin din zone roșii așa că riscul este prea mare au considerat organizatorii.

La începutul acestui an, Federația Națională de Atletism a acordat o plachetă antrenorilor Ioan Mărneanu și Florin Turcu pentru contribuția substanțială la desfășurarea celei mai longevive întreceri de atletism din România.

Prima ediție a competiției careiene de atletism a avut loc în anul 1970 și a fost inițiată de profesorul Știer Alexandru care a colaborat cu prof. Buzaș Alexandru. Premierea câștigătorilor avea loc în anul 1970 în fața Monumentului Ostașului Român din Carei.

Din anul 1975 cel care s-a ocupat de organizarea manifestării sportive a fost  prof.Ioan Mărneanu care ne povestește că era și concurent. Dacă până atunci concurenții erau mai mult de pe plan local, din 1975 competiția a devenit județeană ca mai apoi să fie regională și internațională.

Potrivit celor relatate de prof. Mărneanu, de-a lungul timpului a mai colaborat cu profesorii Jaroi Sarolta, Pătruț Eva și Pătruț Geroge, Suciu Vasile , Mehi Eva iar din 1995 cu profesorul Florin Turcu.

La ultima ediție, cea din 2019, au luat parte la Cupa 25 Octombrie de la Carei peste 30 de cluburi.

Importanta  și remarcabila performanță a școlii careiene de atletism nu a fost nici  menționată și nici premiată la Gala sportului careian din acest an deși a avut loc la puțin timp după acordarea distincției de către Federația Națională de Atletism.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu