Banii pierduți de o careiancă au fost găsiți de polițiști. Accident la Petrești

• publicat la: 23 noiembrie 2020
Banii pierduți de o careiancă au fost găsiți de  polițiști. Accident la Petrești

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat în perioada 20 – 22 noiembrie a.c., activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat peste 180 de sancțiuni contravenționale.

Astfel, în perioada 20 – 22 noiembrie a.c., pe lângă activitățile de control desfășurate în contextul stării de alertă, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au efectuat activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, ocazie cu care aplicat peste 180 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ  47 200 de lei.

Totodată polițiștii rutieri au procedat la reținerea a 6 permise de conducere și au ridicat 3 certificate de înmatriculare.


Bunuri pierdute găsite la scurt timp de polițiști

 

Vineri, 20 noiembrie a.c., în jurul orei 15.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Carei au fost sesizați de către o femeie, de 46 de ani, din Carei, cu privire la faptul că în jurul orei 13.00, în timp ce se afla pe raza municipiului Carei, și-a pierdut o borsetă în care se aflau mai multe documente și peste 12 000 de lei.

 Astfel, la scurt timp de la sesizare, în urma activităților operative desfășurate, polițiștii careieni au identificat persoana bănuită că ar fi găsit și luat bunurile pierdute, ca fiind un bărbat, de 35 de ani, din aceeași localitate.

 Prejudiciul a fost recuperat în totalitate de polițiști și a fost restituit persoanei vătămate.  În cauză cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunii de însușirea bunului găsit.
 

Au pus în pericol circulația pe drumurile publice

 

La data de 21 noiembrie a.c., în jurul orei 04.30, patrula de ordine publică din cadrul Secției Poliție Rurală Satu Mare, au depistat un tânăr, de 25 de ani, din Satu Mare, care se afla la volanul unui autoturism, pe raza localității Vetiș, sub influența băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că a fost condus de polițiști la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Sâmbătă, 21 noiembrie a.c., în jurul orei 15.00, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliție oraș Negrești Oaș, au depistat un tânăr, de 21 de ani, din Bixad, care se afla la volanul unui autoturism pe raza localității de domiciliu fără a poseda permis de conducere de nici o categorie.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Satu Mare au depistat la data de 21 noiembrie a.c., în jurul orei 22.50, un tânăr, de 21 de ani, din Satu Mare, care se afla la volanul unui autoturism, pe raza localității de domiciliu, sub influența băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, refuzând recoltarea de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Iar la data de 22 noiembrie a.c., în jurul orei 01.00, polițiștii Serviciului Rutier au depistat o femeie, de 34 de ani, din județul Argeș, care se afla la volanul unui autoturism pe raza municipiului Satu Mare având autorizația de circulație provizorie expirată.

În toate cazurile prezentate polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarelor penale întocmite.

  

Accident rutier cercetat de polițiști

 

Vineri, 20 noiembrie a.c., în jurul orei 13.40, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Carei au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Petrești, a avut loc un accident rutier.

În urma primelor cercetări efectuate la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că un conducător auto, de 28 de ani, din municipiul Satu Mare, aflându-se la volanul unui autoturism, nu s-ar fi asigurat corespunzător la efectuarea unui viraj la stânga astfel că a intrat în coliziune laterală cu un autoturism, condus de o femeie, de 40 de ani, din Carei, care se afla în depășirea acestuia.

După producerea impactului primul autoturism menționat a fost proiectat în alt autoturism care era parcat pe un pod.

În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a femeii de 40 de ani, fiind transportată la spital în vederea acordării îngrijirilor medicale.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest rezultatele fiind negative.

În cauză cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

 

Lasati un comentariu