Școala online, fără petreceri, masca obligatorie, circulație interzisă noaptea

• publicat la: 6 noiembrie 2020
Școala online, fără petreceri, masca obligatorie, circulație  interzisă noaptea

Comitetul National pentru Situatii de Urgență propune, pentru limitarea răspândirii pandemiei de COVID-19, ca de luni masca să fie obligatorie pe tot teritoriul tarii, sa fie instituite restrictii de circulatie si declaratie pe proprie raspundere noaptea.

Alte măsuri care vor intra in vigoare de luni: cursurile in învatamantul preuniversitar să se desfasoare online, reuniunile si petrecerile publice sau private, în spatii inchise sau deschise, sa fie interzise, magazinele să își închidă programul la ora 21;00, iar pietele care se afla în spatii inchise să îsi suspende activitatea, în timp ce cele din spatii deschise îsi pot continua activitatea. Activitatile didactice care impun prezenta fizica a anteprescolarilor, prescolarilor si elevilor in unitatile de învatamant să se desfasoare în sistem on-line.

Farmaciile, benzinariile si operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu îsi pot desfasura activitatea în regim normal de munca, cu respectarea normelor de protectie sanitară. Măsurile ar urma să fie valabile 30 de zile.

Adică până la data de 5 decembrie 2020.

 

Lasati un comentariu