Rocadă la Prefectura Satu Mare

• publicat la: 24 februarie 2021
Rocadă la Prefectura Satu Mare

În urma negocierilor dintre partidele aflate în alianța de la guvernare, postul de Prefect revine ONG ului UDMR iar cei doi subprefecți vor fi de la PNL și USR-Plus. Astfel, fostul subprefect Altfater Tamas devine prefect iar Radu Bud trece  pe funcția de subprefect. Al doilea subprefect va fi Lavinia Anamaria Kiss de la USR Plus.

„În urma propunerilor filialei județene, Biroul Național al USR a validat ocuparea funcției de subprefect al județului Satu Mare de către Lavinia Anamaria Kiss.
Lavinia are 34 de ani, de profesie este economist, cu experiență profesională de 13 ani în domeniul bancar, din care mai bine de 9 ani în management. Abilitățile de comunicare și relaționare, precum și cunoștințele de economie, strategie, negociere și resurse umane, Lavinia le va pune în practică în poziția de subprefect.
Maturitatea profesională și cunoștințele mediului politic dobândite în USR, o vor ajuta pe Lavinia să se asigure că principiile USR PLUS: transparența și meritocrația vor fi respectate în Instituția Prefectului.
„Din postura de subprefect, intenționez să urmăresc cheltuirea cu chibzuință a banului public, voi monitoriza oportunitățile de dezvoltare a județului, și voi susține investițiile în domenii prioritare precum sănătatea și educația”, a declarat Lavinia.„, se arată într-o comunicare publică a celor de la USR-PLUS.

Niciunul dintre cei trei nominalizați la conducerea Instituției Prefectului nu a făcut referire la modul de păstrare a moștenirii culturale românești, la faptul că avem un Monument al Limbii Române aruncat într-o curte interioară de  Muzeu de Artă, la faptul că se distruge un Centru Civic cu simbolistică românească, că se intenționează înlăturarea Troiței ortodoxe din centru sau că avem la Carei monumente simbol ascunse după perdele forestiere.

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu