Buletin de Carei solicită primarului mun.Carei să folosească și tasta pentru limba română când se referă la problemele comunității

• publicat la: 23 martie 2021
Buletin de Carei solicită primarului mun.Carei să folosească și tasta pentru limba română când se referă la problemele comunității

Nu este pentru prima dată când primarul municipiului Carei comunică doar cu cititorii de limbă maghiară prin intermediul blogurilor apropiaților săi. Menționăm că nu suntem interesați de discuțiile personale ci doar de cele  în care se face referire  la situațiile cu care ne confruntăm la Carei și de care răspund cei din administrația locală.

Pagina Primăriei Carei este folosită la  ora actuală doar ca mod de a încasa sume de bani pentru un administrator și nu ca un instrument de comunicare zilnică cu careienii.

Se pare că primarul Kovacs încă nu s-a acomodat cu careienii și nu iubește transparența, respectul reciproc. Trăim de veacuri împreună români și maghiari iar din secolul XVIII și șvabi dar să nu uităm că trăim cu toții în România iar primarul este demnitar al statului român și încasează venituri substanțiale din această calitate. Ca primar are obligația de a purta  un dialog constant cu locuitorii și în limba română, măcar prin intermediul comunicatelor constante, nu din an în Paște. Că tot avem și plătim doi angajați la Departamentul de Comunicare.

Solicităm în mod public primarului Kovacs Eugen ( sau Jeno dacă e să ținem seama de pagina sa de limbă maghiară, de parcă în cartea de identitate ar avea variante de nume în funcție de limba folosită…)  să renunțe la sfidarea careienilor vorbitori doar de limbă română și să folosească pagina oficială și site-ul oficial al Primăriei pentru comunicări constante, la zi  și detaliate despre obiectivele, situațiile  și lucrările din Carei în care este angajată primăria.

Nu este normal ca să ofere explicații despre degradarea clădirilor istorice și motivele lipsei de implicare directă doar pe blogurile apropiaților săi, culmea, plătiți și din bugetul local.

….

Starea clădirilor istorice din oraș, modul cum sunt acestea întreținute sunt teme de interes pentru toți careienii. Noi, careienii, nu suntem obișnuiți să vedem clădiri degradate , lăsate intenționat să se ruineze, pe străzile orașului. Nici să fim tratați cu dispreț de un primar  și un viceprimar plătiți din bani publici care își ascund CV-ul adică locurile de muncă și școlile urmate.

Învățați să respectați locuitorii orașului indiferent că sunt români, maghiari, rromi sau șvabi și să nu mai faceți discriminare între ei!

 

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu