Senatul României nu vrea repatrierea moaștelor Sfinților Mărturisitori Ardeleni

• publicat la: 19 aprilie 2021
Senatul României nu vrea repatrierea moaștelor Sfinților Mărturisitori Ardeleni

Deputatul liberal Daniel Gheorghe anunță pe pagina sa că Senatului României a respins propunerea legislativă inițiată de 11 deputați PNL privind repatrierea moaștelor Sfinților Mărturisitori Ardeleni care s-au săvârșit din viață departe de casă, în închisoarea Kufstein din Munții Tirolului, Austria.

Proiectul reglementează cadrul legal privind repatrierea moaştelor Sfântului Cuvios Mărturisitor Visarion Sarai, a Sfântului Mucenic Oprea Miclăuş din Săliştea Sibiului şi a Sfinţilor Preoţi Martiri Ioan din Galeş şi Moise Măcinic din Sibiel, care au murit în închisoarea Kufstein din Landul federal austriac Tirol.

,,În calitate de inițiator al acestei legi mă voi lupta ca, în Camera Deputaților, cameră decizională care urmează să dezbată în curând acest act normativ, inițiativa noastră, una cu caracter moral, spiritual și istoric, să fie adoptată și să meargă la promulgare! Din păcate așa înțelege Senatul României să cinstească, fix în preajma Sfintelor Sărbători de Paști, memoria Mărturisitorilor Ardeleni care au apărat ortodoxia! Moștenirea Creștină a României nu poate fi trecută în stil „progresist” la „și altele”, nici nu poate fi bagatelizata ori privită precum ceva marginal de care se poate face abstracție. Suntem în Postul Mare și îmi pun speranța că nu vom uita cine suntem și care sunt valorile fundamentale definitorii pentru societatea noastră. Va fi bine. Nimic fără Dumnezeu!,, afirmă Daniel Gheorghe.

Deputatul a fost singurul parlamentar care a dat curs  invitației Asociației foștilor refugiați și expulzați în urma Dictatului de la Viena din 1940-filiala Carei de a participa la activitățile Școlii de vară din 2019.

Buletin de Carei

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu