Mirosul, Primăria Carei și banii pentru avocați

• publicat la: 14 mai 2021
Mirosul, Primăria Carei și banii pentru avocați

Primăria Carei își arată din nou incompetența când vine vorba de asigurarea condițiilor decente de trai pentru localnici. 

Careienii își amintesc cu siguranță de faptul că timp de peste 1 an de zile au avut de suportat mirosuri pestilențiale fără ca Primăria Carei să ia  vreo măsură de identificare a sursei. A intervenit însă taman înainte de campania electorală când a organizat  o strângere de semnături atent monitorizată de consilierul personal al primarului. Perioada a coincis cu cea în care se strângeau semnăturile pentru depunerea candidaturilor. Ce coincidență.

A urmat apoi un scenariu demn de filmele lui Sergiu Nicolaescu. Una dintre posibilele surse ale mirosurilor pestilențiale a luat foc chiar înainte cu o zi de vizita Gărzi de Mediu, vizită anunțată de altfel. Pentru conformitate, niciuna dintre instituțiile care au fost prezente  la stingerea incendiului nu au emis niciun comunicat oficial, de parcă incendiul nici nu ar fi avut loc.

https://www.buletindecarei.ro/2020/08/incendiu-intre-carei-si-capleni-video.html

Acum, primarul Kovacs declară că nu știe ce se petrece în orașul pe care îl gestionează după falimentare firmelor sale personale, adică nu are cunoștință ce anume se deversează în canalele din localitate. Important este că s-a plătit în luna septembrie 2020 suma de 4 mii de lei către doi avocați din Carei pentru a întocmi adrese autorităților de mediu care să identifice sursele ce provoacă deranjul olfactiv.

Și toate acestea în condițiile  în care plătim la  Primăria Carei un aparat stufos la sectorul juridic care se pare că nu e capabil să întocmească nici măcar adrese de notificare.

Alți bani, altă distracție.

https://www.buletindecarei.ro/2020/08/unde-au-ajuns-tabelele-cu-semnaturile-careienilor-pentru-stoparea-mirosului-a-disparut-mirosul.html

”În urma verificărilor din teren, au fost constatate mirosuri neplăcute, greu de suportat, în zona stației de epurare și a canalului deschis destinat apelor pluviale din dreptul acesteia. Apa care curge prin acest canal și ajunge până în Căpleni este încărcată cu o substanță de culoare albă, a cărei proveniență nu o cunoaștem. Tot din verificările efectuate pe teren, s-a constatat că în respectivul canal sunt evacuate în mod constant cantități importante de ape urât mirositoare de către fabrica de ulei Ardealul. În mod cert nu este vorba de ape meteorice”, a declarat primarul Careiului, Eugen Kovacs.
Prin intermediul unei adrese comune, primăriile din Carei și Căpleni au solicitat sprijinul Gărzii de Mediu, Direcției de Sănătate Publică și Agenției pentru Protecția Mediului Satu Mare în vederea analizării calității apei din canalul menționat, precum și a apelor evacuate în acest canal de către fabrica Ardealul, în vederea identificării sursei mirosurilor neplăcute sesizate de locuitorii din Carei și Căpleni.
Adică Garda de Mediu și Agenția de protecție a Mediului Satu Mare vin doar  la chemarea primarilor, a politicienilor, nu și atunci când situațiile sunt semnalate de către societatea civilă?
Pentru ce îi mai plătim atunci din banii noștri dacă nu acționează în interesul cetățeanului de rând și a păstrării unui mediu curat?
.
Buletin de Carei
.

https://www.buletindecarei.ro/2020/07/mirosul-pestilential-persista-la-carei-societatea-civila-intervine-si-pune-la-punct-primarul-incompetent.html

 

Lasati un comentariu