ASTRA Carei a organizat comemorarea lui Mihai Eminescu în fața bustului acestuia

• publicat la: 19 iunie 2021
ASTRA Carei a organizat comemorarea lui Mihai Eminescu în fața bustului acestuia

ASTRA Despărțământul Aurel Coza Carei deranjează până la paroxism conducerea exclusiv UDMR a municipiului Carei. În calitate de președinte ASTRA, Despărțământul ,,Aurel Coza,, Carei, îmi asum organizarea manifestării comemorative Mihai Eminescu din data de 15 iunie 2021 de la Carei la fel cum îmi asum toate celelalte acțiuni identitare organizate. Cu nume și prenume.

Spuneam mai demult că nu e ușor să fii român în Republica de la Carei atunci când te manifești ca iubitor de țară și neam. Mi-au șters contul de pe rețeaua de socializare. În Republica de la Carei am parte de toată gama de ,,sperieturi,,… de la linșaj mediatic și până la amenințări directe, publice, cu moartea. După fiecare activitate identitară românească organizată la Carei, unde avem conducere exclusiv UDMR, am avut parte de cronici negative, de linșaj mediatic din partea scribilor aserviți.

Bulversați că metodele aplicate nu au dat roadele scontate, au trecut  la amenințări cu moartea, sperând că voi renunța la organizarea activităților românești identitare. Nu au făcut decât să mă determine să acumulez noi cunoștințe juridice și astfel să câștig procese chiar împotriva procurorilor de la Parchetul Carei care au vrut mușamalizarea cazului cu amenințări cu moartea la adresa mea. Nici nu mai e nevoie să apelez la serviciile  unui avocat.

Asociațiunea ASTRA Despărțământul ,,Aurel Coza,, Carei a organizat marți, 15 iunie 2021, comemorarea poetului național Mihai Eminescu, românul nostru absolut, în fața bustului ridicat în 14 octombrie 2017. Pentru realizarea bustului nu a contribuit nici Primăria Carei, nici Consiliul Local Carei și nici alte instituții județene ci doar români din Carei și din țară. 

Consilierul primarului evazionist Kovacs, plătit din bani publici, postează pe blogul său personal, Opinie de Carei, un material tendențios în care nu apare  nici faptul că ASTRA Carei a fost organizatorul manifestării și nici faptul că a depus jerbe de flori. Când nici inspirația nu te mai ajută în acțiunile rău intenționate e semn că ai dat rateuri și în acest domeniu nu doar în cel economic pentru care ai făcut studii.

Aversiunea primarului împotriva ASTRA merge până la a menționa ,,nu provocați maghiarii,, atunci când asociațiunea culturală a solicitat aprobare pentru amplasare catarg cu drapel românesc pe domeniul public.

Se confirmă și de această dată că la cabinetul primarului se angajează consilieri care să întrețină în mediul online o atmosferă ostilă celor care se manifestă ca și patrioți români. Când minoritarii se manifestă ca iubitori de neam și țară de proveniență, sunt lăudați și apreciați. Doar românii sunt luați în vizor la Carei dacă ridică capul și nu rămân în poziția de ghiocel.

Alese mulțumiri din partea ASTRA Despărțământul Aurel Coza Carei pentru cei curajoși care au participat la comemorarea lui Mihai Eminescu, domnului Danciu Zamfir de la Direcția Județeană de Cultură Satu Mare, domnilor Bogdan Georgescu și Adrian Ștefănuți de la Direcția de Cultură Carei, profesorilor care au însoțit elevii, cadrelor didactice active și pensionare, celor doi rezerviști militari precum și tuturor participanților din Carei, Marna Nouă și Lucăceni.

Mihai Eminescu, românul absolut, poet al Credinței Neamului Românesc are bust și la Carei.

Daniela Ciută

https://www.buletindecarei.ro/2021/06/comemorare-mihai-eminescu-la-carei-3.html

https://www.buletindecarei.ro/2019/02/n-am-stiut-sa-tac-nicicand-si-de-aceea-vrand-nevrand-am-facut-sa-latre-cainii.html

https://www.buletindecarei.ro/2021/06/consilierul-primarului-udmr-din-carei-si-aversiunea-fata-de-astra-carei.html

Lasati un comentariu