Deznaționalizare! Manual de istorie pentru elevii claselor a IV-a

• publicat la: 19 septembrie 2021
Deznaționalizare! Manual de istorie pentru elevii claselor a IV-a

Numele Eroului Național Avram Iancu nu este pomenit în manualul de Istorie al clasei a IV-a. Nici al martirilor Horea, Cloșca și Crișan. Dar sunt pomenite personalitățile minorităților. Deznaționalizare promovată de la nivel ministerial în România! Acesta e unul din manualele alternative de istorie ales de învățătoarele elevilor din clasa a IV-a din Carei.

Redacția Buletin de Carei vă prezintă un manual de istorie distribuit elevilor din clasa a IV-a de la unele clase primare din Carei. Manualul nu se mai numește Istoria României ci doar Istorie. Este vorba despre 2 manuale, unul pentru primul semestru și unul pentru al doilea.

Coordonatorul autorilor a fost taman Zoe Petre așa că ne așteptam la surprize de tot felul.

S-a pus în practică ce spunea în primăvara anului 1990..„Voi ați rămas conservatori…Comuniștilor! O să vă luăm capetele la toți…Așteptați numai puțin să crească copiii noștri„

https://glasul.info/2019/02/08/zoe-petre-voi-ati-ramas-conservatori-o-sa-va-luam-capetele-la-toti-asteptati-numai-putin-sa-creasca-copiii-nostri/?fbclid=IwAR06V_uXGQSggA9mlku7AfiaLV75d2S4CPd7DyeVHJXBhJsPyxnDpRWf0Qw

Priviți ce manual de istorie li se oferă tinerilor elevi din clasa a IV-a. Și părinții cred că își trimit copiii la școală ca să învețe istoria țării noastre….Nici din greșeală nu se studiază despre Eroul Național Avram Iancu, despre Tudor Vladimirescu, despre Iancu Jianu sau Pintea Viteazul.

Abia la pagina 20 a primului manual apar date despre strămoșii noștri daci pentru că în primele pagini se vorbește despre minorități.

Manualul este alcătuit ,,pe genunchi,, , o mizerie de superficialitate cap coadă și denotă că scopul a fost de fapt ascunderea de informații despre poporul român.

Ce fel de cadre didactice fac referire  la întâmplări din istoria noastră  fără a specifica cine sunt de fapt  personajele adică tocmai conducătorii celor două armate aflate în conflict? Și ce cadre didactice sunt cele care aleg astfel de manuale pentru elevii claselor a IV-a?

Dromihete a condus triburile geto-dace de la nord de Dunăre, în jurul anului 300 î.Hr. El a purtat un război cu regele trac Lysimach dar în manualul ales nu se specifică cine este de fapt Dromihete!

Cică iobagii erau unguri și sași….Se vorbește despre maghiari cu omisiuni controlate din moment ce nu se specifică cel mai important aspect  și anume faptul că din 1526 și până în 1920 nu au avut o țară a lor. În 1526 au pierdut cu brio bătălia de la Mohacs, au devenit pașalîc turcesc, au fost apoi sub aripa imperiului habsburgic și abia prin Tratatul de la Trianon din 1920 au devenit stat numit Ungaria.

Asaltul asupra realităților istorice până și în cadrul manualelor școlare face ca doar personalitățile minorităților să fie pomenite, nu și ale românilor.

Până și formarea poporului român este prezentată cu obrăznicie și rea intenție de autorii coordonați de Zoe Petre. Se face referire la romanizarea dacilor în condițiile  în care doar o parte a dacilor a fost sub ocupația romană. Românii din zona Transilvaniei de nord Vest au avut ca strămoși dacii liberi. Până și imaginea atașată textului incorect istoric prezintă port popular românesc din zona dacilor liberi, zona Maramureș, niciodată aflată sub ocupație romană. E chiar atât de greu de citit documente din arhive  și de a manifesta un minim respect pentru istoria poporului român? Sau alcătuirea manualelor care în sarcina colectivelor stabilite politic?

Filă cu filă puteți răsfoi cele 2 manuale de istorie rezervate elevilor claselor a IV-a:

GALERIE FOTO

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu