Lansare de carte despre istoria tipografiilor din Carei. Doar în limba maghiară

• publicat la: 22 septembrie 2021
Lansare de carte despre istoria tipografiilor din Carei. Doar în limba maghiară

Joi, 23 septembrie 2021, de la ora 17.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei va avea loc lansarea de carte în limba maghiară A NAGYKÁROLYI NYOMDÁSZAT KÉTSZÁZ ÉVE – elfelejtett örökségünk (200 de ani de tipografie la Carei – moștenirea noastră uitată), semnată de reputatul cercetător dr. Karácsonyi Károly.

În cadrul evenimentului vor lua cuvântul dr. Hágó Attila Nándor, șef de secție la Muzeul municipal Carei și Dragoș Georgescu, Manager în Activități de Turism, în cadrul Fundației Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

 Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

Biologul Karácsonyi Károly nu a mai avut răbdare să lanseze cartea la locul despre care face referire  și a prezentat deja conținutul Bibliotecii Județene. De fapt, e dreptul lui să aleagă unde să prezinte prima dată o istorie a tipografiilor din Carei. Dar nu  uităm că municipiul Carei este locuit deopotrivă de români și maghiari și fiecare dintre ei este mândru de faptul că e careian deci ar fi fost elegant să aibă toți acces la informații despre localitatea lor.

Potrivit coperților cărții propuse spre lansare, doar un singur ziar apare ca fiind românesc deși au existat mai multe în Carei. Se încearcă astfel din nou minimizarea elementului de presă românească la fel cum procedează Primăria Carei cu Sala Festivă și refuzul recunoașterii culturii românești din Carei.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu