Judecătoarele Andrea Chiș și Gabriela Baltag și-au anunțat candidaturile pentru președinția Consiliului Superior al Magistraturii în 2022

• publicat la: 20 noiembrie 2021
Judecătoarele Andrea Chiș și Gabriela Baltag și-au anunțat candidaturile pentru președinția Consiliului Superior al Magistraturii în 2022

CHIȘ SAU BALTAG? – Judecătoarele Andrea Chiș și Gabriela Baltag si-au anuntat candidaturile pentru presedinția Consiliului Superior al Magistraturii în 2022. Andrea Chiș vrea să câștige cu proiectul scris împreună cu actualul șef al CSM, Bogdan Mateescu. Alegerea Gabrielei Baltag este ultima șansă ca un reprezentant al tribunalelor să ocupe funcția de președinte CSM (Video), notează luju.ro.

S-au aflat candidatele pentru președintia Consiliului Superior al Magistraturii în anul 2022. Joi, 18 noiembrie 2021, judecătoarele Andrea Chiș, din Carei, fosta soție a procurorului Doru Tuluș și Gabriela Baltag au anunțat în ședința publică a Plenului Consiliului că își vor depune candidaturile. Chiș reprezintă în CSM curțile de apel, iar Baltag – tribunalele.

Andrea Chiș a fost prima care a făcut acest anunt, precizând că proiectul ei este unul scris în comun în 2019 cu judecătorul CSM Mihai Bălan, dar si împreuna cu Bogdan Mateescu. Proiectul a fost sustinut atât de către Bălan cât și de către Mateescu, dar numai acesta din urmă a câștigat șefia CSM.

La rândul ei, Gabriela Baltag a mentionat că nu are un proiect finalizat, dar a dat asigurări că acesta va contine principii pe care le-a expus public de-a lungul timpului.

Judecătoarea Gabriela Baltag nu se dezice de apărarea valorilor constitutionale si a drepturilor fundamentale ale omului! Este de altfel primul magistrat român care ia pozitie în fața inconstientei Parlamentului României de a vota orbește aberanta Legea de aprobare a Ordonantei nr. 6/2016, cunoscută ca „Ordonanța Prună”, prin care Serviciul Român de Informatii a fost transformat în „organ de cercetare penală specială” (Click aici pentru a citi).

Trebuie precizat că este ultima șansă ca un reprezentant al tribunalelor să devină presedinte al CSM, în conditiile în care până în prezent șefii Consiliului au fost membri proveniti de la ICCJ, curti de apel, până chiar și Bogdan Mateescu, abia un judecător de judecătorie. Or, ar fi umilitor pentru judecătorii de la tribunale, credem noi, ca membrii CSM să nu aleagă, în niciunul dintre cei șase ani de mandat ca sef al Consiliului, un membru provenit de la aceste instanțe.

integral pe  luju.ro

Lasati un comentariu