Un procuror ,,acoperit,, din Carei a semnat pentru abrogarea prevederilor privind abaterile disciplinare

• publicat la: 27 decembrie 2021
Un procuror ,,acoperit,, din Carei a semnat pentru abrogarea prevederilor privind abaterile disciplinare

O scrisoare deschisă semnată de 510 procurori și judecători a fost transmisă joi plenului Consiliului Superior al Magistraturii. Procurorii și judecatorii cer abrogarea unor prevederi din Legea 303/2004 privind abaterile disciplinare ale magistraților, menționează  G4Media. Printre semnatari se regăsesc  judecătoarea Anca Demian de la Judecătoria Carei precum și procurorul Meszar Alexandru de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei, cel din urmă dovedit ca „agent de influenţă“ al Trinomului SRI, Parchetul General şi ÎCCJ, ceea ce defineşte statutul de „acoperiţi ai Sistemului“! .

https://www.buletindecarei.ro/2021/07/procuror-careian-pe-lista-acoperitilor-din-justitie.html

Este vorba de articolele 99 și 100 din statutul judecătorilor și procurorilor care consideră abateri discplinare manifestările ”care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției” și prevăd, printre altele, retrogradarea în grad profesional.

Pentru unul dintre aceste articole judecătorul Cristi Danileț a fost exclus din magistratură în urmă cu o săptămână. Integral pe g4media.ro.

Procurorul careian este nimeni altul decât cel care a considerat că amenințarea cu moartea la adresa unei familii de oameni de afaceri este ceva natural doar că instanța de judecată a decis că este total eronată decizia lui și a dat câștig de cauză celor amenințați cu moartea.

https://www.buletindecarei.ro/2021/05/hotarare-definitiva-judecatoria-carei-desfiinteaza-ordonantele-de-clasare-ale-parchetului.html

Decizia finală a fost comunicată la data de 31 mai 2021 dar nici până la această dată nu se dorește comunicarea numelui autorului amenințării cu moartea.  O fi și autorul un acoperit și…corb la corb nu își scoate ochii.

Poate așteaptă un executor judecătoresc pentru a pune  în aplicare decizia finală a instanței de judecată. Între timp, procurorul careian acoperit și-a făcut timp să se ocupe de  un dosar fabricat la adresa proprietarului Buletin de Carei dar știința nu s-a ridicat la nivelul dorințelor așa că a fost simplu de dovedit cusătura cu ață albă de-a dreptul și în final a semnat o decizie de clasare.

Acesta e magistratul care semnează petiția către CSM de abrogare a prevederilor  pentru abaterile disciplinare.

Funcția de conducere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei este încă vacantă, cel care o ocupă în prezent  fiind numit pe o perioadă de 6 luni până la organizarea unui concurs.

Buletin de Carei

 

 

Lasati un comentariu