O instituție de cultură din Carei confirmă numele artistului Ștefan Ruha

• publicat la: 1 aprilie 2022
O instituție de cultură din Carei confirmă numele artistului Ștefan Ruha

La data de 30 martie 2022 a avut loc la Carei o altă filă rușinoasă de istorie și anume o ceremonie de dezvelire a statuii unui artist careian doar în limba maghiară, fără ca asociațiile de cultură românești sau autoritățile românești să fie invitate. Oare reprezentanții guvernului maghiar ar fi fost deranjate de prezența autorităților românești la Carei?

Ștefan Ruha a fost un artist emerit al României, s-a născut la Carei și a trăit în bună înțelegere cu toate naționalitățile. Dovadă prietenia sa cu celebrul dirijor Iosif Conta.

Atitudinea primarului Kovacs, de a susține o astfel de manifestare, dovedește că nu este primarul tuturor careienilor ci doar al vorbitorilor de limbă maghiară.

Doar ceremonie maghiară și la dezvelirea statuii artistului emerit Ștefan Ruha la Carei

După apariția în Buletin de Carei a datelor despre Ștefan Ruha oferite de profesorul Viorica Boldor, una dintre instituțiile de cultură locale confirmă că numele artistului este doar Ștefan Ruha, fiul al lăutarului Ștefan Andrei Ruha.

Un careian oferă date despre artistul Ștefan Ruha

Despre ceremonia de dezvelire a statuii artistului emerit careian Ștefan Ruha nu apar mențiuni oficiale nici pe pagina Primăriei Carei nici pe ale altor instituții de cultură.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu