Comemorarea eroilor neamului la Beltiug, Șandra și Acâș

• publicat la: 31 mai 2022
Comemorarea eroilor neamului la Beltiug, Șandra și Acâș

În cadrul Programului ”Comemorarea Eroilor Neamului în județul Satu Mare”, azi 31 mai 2022 au avut loc activități de cinstire a memoriei ostașilor români ce s-au jertfit pentru Patrie în timpul celui de-al Doilea Război Mondial pe meleaguri sătmărene.

Manifestările s-au desfășurat la mormintele eroilor români din Beltiug, Șandra și Acâș. Au participat prefectul Radu Roca, subprefectul Romeo Pop, vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Valer Beșeni, primari și viceprimari, reprezentanți ai asociațiilor de rezerviști militari, ai asociațiilor de pensionari, ai Inspectoratului de Poliție Județean, ai Inspectoratului Județean de Jandarmi, ai Poliției de Frontieră, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ai Direcției pentru Cultură, ai Inspectoratului Școlar Județean, elevi și profesori, localnici.
Au avut loc activități de cinstire a militarilor români căzuți în bătăliile din octombrie 1944 în cele trei locații la mormintele comune de război din Beltiug, Șandra și Acâș unde sunt îngropați 34 de eroi cunoscuți sau necunoscuți.
.
.
Protocolul manifestărilor a constat în intonarea imnului de stat, ceremonial religios, alocuțiuni, program artistic, depuneri de coroane și jerbe și s-a finalizat de fiecare dată cu audierea piesei cântate la trompetă ”Liniștea” – Silenzio.
Inițiatorii și partenerii Programului ”Comemorarea Eroilor Neamului în județul Satu Mare” mulțumesc autorităților locale din comunele Beltiug și Acâș precum și locuitorilor implicați pentru modul în care au asigurat buna desfășurare a activităților.

GLORIE ETERNĂ EROILOR NEAMULUI !

Buletin de Carei

P.S.

Ca de obicei, subprefectul care nu scrie numele județului în limba română, nu participă la astfel de acțiuni deși dacă ostașii români nu eliberau pământul patriei nu ar fi avut unde să fie …subprefect.

Lasati un comentariu