Poliția informează…

• publicat la: 19 mai 2022
Poliția informează…

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat ieri,  18 mai a.c., activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat peste 70 de sancțiuni contravenționale. 

Astfel, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare care au acționat pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru efectuarea unor activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, au aplicat peste 70 de sancțiuni contravenționale, în valoare de  aproximativ 28 000 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce în cazul a 9 conducători auto. Dintre aceștia, 8 persoane cu vârste cuprinse între 25-54 de ani au fost depistate pe drumurile publice, circulând cu viteze de la 103 la 164 km/h.

Accident rutier cu victime și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului

La data de 18 mai a.c., în jurul orelor 18.00, polițiștii rutieri sătmăreni au fost sesizați prin apelul 112 despre faptul că, pe DJ 194 A, la ieșire din municipiul Satu Mare, s-ar fi produs un accident rutier, posibil cu victime.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat de 25 de ani, domiciliat în comuna Lazuri, sat Nisipeni, ar fi condus un autoturism pe strada Pădurea Noroieni din municipiul Satu Mare, având direcția de deplasare localitatea Micula-strada Gorunului iar, la pătrunderea într-o curbă la dreapta, ar fi pierdut controlul volanului și s-ar fi răsturnat în șanțul de la marginea părții carosabile.

În urma producerii accidentului rutier, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto, precum și a unui pasager, în persoana unei femei de 27 de ani, din județul Bihor, cei doi fiind transportați la Spitalul Județean Satu Mare pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 0,81 mg/l alcool în aerul expirat, fiindu-i prelevate mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a unei eventuale alcoolemii.

În cauză, cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se află sub influența alcoolului.

Eveniment rutier cu victimă și părăsirea locului accidentului

 

 La data de 18 mai a.c., în jurul orelor 13 30, polițiștii sătmăreni au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier, posibil cu victimă, pe raza localității Cig din județul Satu Mare.

Polițiștii ajunși la fața locului au stabilit faptul că o fată de 6 ani, din comuna Santău, aflându-se în traversarea drumului public, ar fi fost acroșată de către un autoturism care ar fi părăsit ulterior locul producerii accidentului. Tânăra a fost preluată de către un echipaj medical și transportată la Spitalul Județean Satu Mare, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În scurt timp, în urma cercetărilor efectuate, pe raza localității Acâș, au fost identificate atât autoturismul în cauză, precum și conducătorul auto, în persoana unui bărbat de 61 de ani, domiciliat în aceeași localitate.

Efectuarea procedurii de testare cu aparatul etilotest a relevat faptul că bărbatul de 61 de ani nu consumase alcool, acesta fiind condus la Spitalul Județean, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii unei eventuale alcoolemii.

În cauză, cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.

 

 

 

Lasati un comentariu