SÂMBRA OILOR, ediție reușită. Nu au lipsit reprezentanții UDMR

• publicat la: 1 mai 2022
SÂMBRA OILOR, ediție reușită. Nu au lipsit reprezentanții UDMR

Dacă la ceremonia din 19 aprilie 2022, dedicată aniversării a 103 ani de la eliberarea orașului Satu Mare, nu au fost de găsit  nici Altfatter Tamas, subprefect, nici Pataki Casaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare, astăzi, la distracția și protocolul de la Sâmbra Oilor au fost prezenți pas cu pas  la toate momentele. 

Astăzi, 1 mai 2022, a avut loc cea de-a 64-a ediție a Sâmbrei Oilor, cea mai mare serbare câmpenească din județul Satu Mare.

Țara Oașului a fost în în straie de sărbătoare!

Un număr impresionant de participanți s-a bucurat de un spectacol de gală oferit de artiști locali și de top, de produse tradiționale și de multă voie bună.

Evenimentul s-a bucurat de prezența mai multor oficialități naționale, județene, locale, politicieni în frunte cu Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu și ministrul secretar de stat al Românilor de Pretutindeni, sătmăreanul Gheorghe Cârciu dar și secretarul de stat din Ministerul Mediului, Alin Seserman, bistrițean dar numit în funcție la propunerea liberalilor sătmăreni care nu au dorit să promoveze niciun localnic.

De asemenea au onorat evenimentul, vicepreședintele PSD responsabil pe regiunea de Nord Vest Radu Moldovan, vicepreședintele PSD Gabriel Zetea, senatorul PSD și președintele PSD Suceava, Ioan Stan, președintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, prefectul județului, Radu Roca, directorul de cancelarie al prefectului, Radu Iancu, subprefecții Altfatter Tamas și Romeo Pop, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba cu cei doi vicepreședinți – Valer Beșeni și Rus Ioan, deputatul PNL Adrian Cozma, parlamentarii USR Radu Panait și Alexandru Zob, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Robert Laszlo în calitate de organizator artistic și gazdele evenimentului primarul orașului Negrești Oaș, Aurelia Fedorca și cel al comunei Certeze, Petru Ciocan. Nu au lipsit  nici parlamentarii și grupul AUR.

Portul popular a fost la loc de cinste iar ospitalitatea oșenilor a fost și în acest an cuvântul definitoriu.

Ca la orice serbare câmpenească, distracția și bucatele au fost din abundență.  Spre deosebire de  municipiul Satu Mare, unde primăria e foarte zgârcită în materie de arborat steag tricolor la sărbătorile  importante, aici a fost din abundență și steag tricolor, semn că oșenii sunt buni români și nu se sfiesc să îl arboreze la evenimente.
.
Buletin de Carei

Lasati un comentariu