AVRAM IANCU ne așteaptă la Turda!

• publicat la: 8 iulie 2022
AVRAM IANCU ne așteaptă la Turda!

Primăria Turda se simte cu musca pe căciulă și în loc să trimită reprezentanți pentru a discuta cu cei nemulțumiți de intenția de mutare a statuii lui Avram Iancu prin proiectul implementat fără Dezbatere Publică, interzice adunarea românilor în jurul EROULUI NAȚIONAL AVRAM IANCU.

Degeaba, pentru că niciun român nu poate fi oprit să îl omagieze pe AVRAM IANCU! Forțele de ordine vor opri românii să aducă omagiu EROULUI NAȚIONAL? Vrea primarul din Turda să iasă în evidență pe plan național?

,,Societatea Cultural-Patriotică Avram Iancu din România informează mass-media si opinia publică, simpatizantii si locuitorii municipiului Turda, că deși a făcut din timp demersurile necesare pentru aprobarea organizării mitingului si marsului de protest împotriva intentiei primăriei Turda de scoatere a statuii eroului national Avram Iancu din piata principală a orasului, Primăria Turda nu a aprobat organizarea mitingului si a marșului conform solicitării Societății.

In aceste conditii, Societatea Cultural-Patriotică Avram Iancu din România își asumă răspunderea pentru organizarea mitingului si a marsului anunțat si cheamă toti turdenii si simpatizantii să participe duminică 10 iulie, de la  ora 18,00, la marșul si mitingul pe care-l organizează.

Protestul Societății Avram Iancu se va concretiza într-o petiție adresată primăriei Turda, parlamentarilor clujeni, Prefecturii Judetului Cluj și participanților la marea sărbătoare de la Crucea Iancului din 10 iulie 2022.

Suntem hotărîti să apelăm la toate mijloacele legale pentru a bloca mutarea statuii lui Avram Iancu din piața centrală a orașului și de a-i aduce cuvenita cinstire pentru lupta și jertfa sa,,.

Președintele Societății Avram Iancu din România,
Tiberiu Groza

Cluj Napoca, 08.07.2022

Lasati un comentariu