Un primar prins cu mâța-n sac! Proiectul oferit consilierilor spre vot nu prevedea mutarea statuii lui Avram Iancu

• publicat la: 29 iulie 2022
Un primar prins cu mâța-n sac! Proiectul oferit consilierilor spre vot nu prevedea mutarea statuii lui Avram Iancu

Cu Eroul Național Avram Iancu nu e de joacă! E  de neclintit chiar și după 150 de ani de la moartea sa.

Scandalul legat de mutarea statuii lui Avram Iancu din centrul istoric Turda a scos  în evidență practicile dar mai ales minciunile primarului Cristian Matei.

Acesta vrea să convingă pe toată lumea că niște avize țin loc  de Hotărâre de Consiliu Local. Mai mult  induce ideea că majoritatea consilierilor ar fi votat pentru mutare când de fapt consilierii au votat proiectul pentru revitalizarea spațiului pietonal.

Hotărârea Consiliului Local din 17 mai 2018, la care primarul face referire în adresa oficială în care nu poate dovedi că a organizat Dezbatere Publică pe proiect, nu cuprinde nicio referire la mutarea statuii lui Avram iancu din centrul istoric Turda.

Primii consilieri care au reacționat au fost de la PMP. Domnul consilier KOLOZSI ATILLA a confirmat pentru Buletin de Carei că HCL 120 din 17 mai 2018 nu prevede nicio relocare a statuii lui Avram Iancu așa cum nu prevede niciun alt proiect de hotărâre prezentat lor.

,, Noi am votat pentru proiectul „Revitalizarea spațiului pietonal din centrul istoric al Municipiului Turda, construire autobază și amenajare park and ride” și nicidecum pentru mutarea statuii lui Avram Iancu. Vă trimit proiectul din mai 2018  și din iunie 2022 dar niciunul nu are cuprinsă vreo referire la mutare de statuie,, a menționat consilierul PMP, KOLOZSI ATILLA.

HCL turda120 din 17.05.2018-1

HCL Turda 14.06 proiect 3.2 (2)

Deci primarul semnează adrese către Buletin de Carei prin care specifică faptul că s-a votat în Consiliul Local mutarea statuii prin HCL 120 din 17 mai 2018 dar consilierii nu au cunoștință despre așa ceva!

Chiar credea primarul din Turda că nu putem comunica cu consilierii din localitate și că va putea ascunde faptul că dispune doar de avize de la Direcția de Cultură Cluj nu și de votul consilierilor?

Partidul Mișcarea Populară Turda a publicat chiar un comunicat în acest sens și specifică lipsa oricărei mențiuni privind  mutarea statuii lui Avram Iancu din proiectele de hotărâre.

Rămâne de văzut cine va suporta distrugerile provocate soclului pe care stă statuia lui Avram Iancu din Turda și când se vor remedia.

Statuia este opera sculptorului Ilarion Voinea. La data de 10 iulie 2022, românii care veghează la păstrarea identității și a simbolurilor naționale s-au adunat în jurul statuii lui Avram Iancu de la Turda și au protestat față de intențiile primarului.

AVRAM IANCU la Turda. De neclintit

Daniela Ciută,

președinte ASTRA, Despărțământul ,,Aurel Coza,, Carei

 

 

 

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu