Lista consilierilor care au votat pentru mutarea statuii Avram Iancu din centrul istoric Turda

• publicat la: 27 iulie 2022
Lista consilierilor care au votat pentru mutarea statuii Avram Iancu din centrul istoric Turda

Atacurile la identitatea națională și la simbolurile naționale sunt fără precendet. Poate doar în perioada ocupației austro-ungare am mai avut parte de atâta aversiune  împotriva a tot ce reprezintă națiunea română. Întâmplător sau nu, proiectele cu largă finanțare europeană care prevăd modernizarea centrelor orașelor din Transilvania se împiedică taman de statuile românilor.

Avram Iancu ne cheamă la Turda

Cel mai recent exemplu este municipiul Turda unde statuia Eroului Național Avram Iancu stă în drumul construirii unui  ,,park and ride”.

Proiectul intitulat „Revitalizarea spațiului pietonal din centrul istoric al Municipiului Turda, construire autobază și amenajare park and ride”, a fost votat de nu mai puțin de 13 consilieri de la PNL,PMP, UDMR și USR. Consilierii de la PSD nu au votat pentru relocarea statuii.

Potrivit glasul.info, putem vedea lista consilierilor municipali care au fost de acord cu ridicarea statuii Eroului Național Avram Iancu și punerea lui cu spatele la zid, zidul bisericii romano-catolice.

1) BLĂNIȚĂ GABRIELA – USR-PLUS

2) COJOCARU IGOR – PNL

3) COSTEA ANCA NADIA – PNL

4) CSEP LEYLLA -UDMR

5) JOLDEȘ MIRCEA TRAIAN _PNL

6) KOLOZSI ATILLA – PMP

7) MOLDOVAN EMIL – PMP

8) NĂSTASE PAUL – PNL

9) ORBEAN IOANA – PNL

10) PÎRLEA DANIELA – PNL

11) SĂLĂGEAN ARON-ADRIAN – PNL

12) SÂRBU PAUL MARIUS – PNL

13) SIMA RADU MIHAI – PNL

Prin Legea nr. 230/2016 Avram Iancu a fost declarat “Erou al Naţiunii Române”. Sunt conștienți cei care administrează Municipiul Turda că proiectul lor este un atac la adresa unui “Erou al Naţiunii Române”?

În acest an vom comemora 150 de ani de la trecerea la cele veșnice ale  lui Avram Iancu, Eroul Național al românilor. Toți cei care vor să cinstească memoria lui vor participa și la Turda la un moment comemorativ deci și consilierii care încă mai simt românește.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu