Tribună de stadion din Miercurea-Ciuc inaugurată cu serviciu religios. Românii sunt admonestați când procedează întocmai

• publicat la: 24 iulie 2022
Tribună de stadion din Miercurea-Ciuc inaugurată cu serviciu religios. Românii sunt admonestați când procedează întocmai

Tribuna stadionului din Miercurea Ciuc a fost reparată și inaugurată, sâmbătă, cu o partidă între FK Csikszereda U18 şi reprezentativa U18 a Ungariei, potrivit Agerpres.

Surpriza a constituit-o serviciul religios de sfințire  și binecuvântare oficiat de un preot. Adică la  Miercurea-Ciuc se poate oficia la stadion serviciu religios fără a fi blamat organizatorul și comunitatea dar când românii procedează întocmai, sar comentacii pentru a pune eticheta de ,,retrograzi,, românilor.

Potrivit fotografiilor postate pe pagina de Facebook a primarului din Miercurea-Ciuc, Korodi Attila, alături de premierul Ungariei, la eveniment au fost prezenţi vicepremierul României, Kelemen Hunor, ministrul Sportului, Eduard Novak, dar şi preşedintele Comisiei de Politică Externă a Parlamentului Ungariei, Nemeth Zsolt.

Înainte de începerea partidei, în dreptul celor două echipe aliniate în faţa tribunelor a fost adus steagul Ungariei, respectiv steagul secuiesc şi au fost intonate imnurile de stat ale României şi Ungariei, precum şi imnul secuiesc. La ultimul recensământ figurau în jur de 500 de secui în țara noastră.

Steagul României, țara în care se desfășoară acțiunea amintită, nu a mai avut loc. Organizatorii și oficialii din guvernul României nu știu care este steagul țării în care trăiesc, muncesc și își cresc copiii?

Buletin de Carei

Lasati un comentariu