A început postul Adormirii Maicii Domnului. Paraclis la Scărișoara și Lucăceni săvârșit de PS Timotei Sătmăreanul

• publicat la: 1 august 2022
A început postul Adormirii Maicii Domnului. Paraclis la Scărișoara și Lucăceni săvârșit de PS Timotei Sătmăreanul

Creștinii români au început de astăzi, din 1 august 2022, postul Adormirii Maicii Domnului, care va dura două săptămâni. Până pe 14 august, credincioșii de pretutindeni înalță rugăciuni Sfintei Maria și se abțin de la mâncarea “de dulce”.

Programul PS Timotei Sătmăreanul în zona Carei:

  • marți, 02 august, de la ora 18:00, PS Timotei Sătmăreanul va săvârși Slujba Paraclisului Maicii Domnului la Mănăstirea „Nașterea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul” Scărișoara Nouă, Protopopiatul Carei;
  • vineri, 12 august, de la ora 18:00, PS Părinte Timotei Sătmăreanul va săvârși Slujba Paraclisului Maicii Domnului la Parohia Ortodoxă Lucăceni, Protopopiatul Carei.
    Poporul român dreptcredincios are o evlavie deosebită la Maica Domnului care ne-a fost Mamă sfântă, ocrotitoare și ajutătoare, în toată istoria noastră creștină de 2000 de ani.
    A fost cu noi mereu pentru că și noi am fost mereu cu Fiul Său, Mântuitorul Iisus Hristos, L-am iubit, L-am urmat și L-am mărturisit că este: Fiul lui Dumnezeu, Mântuitorul lumii și Salvatorul omenirii.
    România creștină este „Țara lui Dumnezeu”, pământ sfânt binecuvântat și sacralizat de milioanele de morminte ale sfinților mărturisitori, ale eroilor neamului și ale strămoșilor noștri sfinți și drepți, mult cinstitori și temători de Dumnezeu și păstrători ai rânduielilor sfinte.
    Părinții pustiei și cronicarii creștini din vechime, au numit acest colț de Europă civilizată și binecuvântată, România: „Grădina Maicii Domnului”.
    Pe bună dreptate i-au dat acest nume pe care îl păstrăm și îl afirmăm cu bucurie și mândrie nepăcătoasă, iar motivul pentru care au numit-o așa se găsește în mulțimea bisericilor, mulțimea mănăstirilor și a răstignirilor – tezaurul nostru sacru și bogăția noastră inestimabilă pe care noi, cei de astăzi, o chivernisim împreună cu Dumnezeu și Maica Domnului.
    Pentru că postul însemnează și o călătorie duhovnicească spre o sărbătoare sfântă, noi ne adresăm Maicii Domnului ca niște fii iubiți ai ei în cântare, rugându-ne:
    „Nu lăsa Măicuță, / Să pierim pe cale, / Că noi suntem fiii / Lacrimilor Tale”.

 

Lasati un comentariu