Descoperă Carei, orașul stat în stat în care românii nu sunt reprezentați în conducere

• publicat la: 22 august 2022
Descoperă Carei, orașul stat în stat în care românii nu sunt reprezentați în conducere

Municipiul Carei de pe granița de nord-vest a României este un oraș stat în stat cu acordul mai mult decât tacit atât al guvernanților cât  și al președenției țării sau al serviciilor plătite gras din bugetul național.

Din conducerea orașului nu face parte niciun român deci românii nu sunt reprezentați la nivel de conducere.

Cu o conducere exclusiv UDMR avem parte doar de umilințe și de provocări. În municipiile din România unde maghiarii nu sunt nici măcar în proporție de 25%, aceștia au câte un viceprimar la nivel de conducere dar la Carei, românilor li se refuză un reprezentant în conducerea primăriei. Nemaivorbind că avem un primar care este evazionist dovedit și nici nu locuiește în Carei.

Sfidarea merge până acolo încât nici măcar proiectele ședințelor de Consiliu Local nu se fac publice darmite proiectul întreg propus pentru transformarea unui spațiu verde din spatele Monumentului Ostașului Român în amfiteatru de evenimente.

Suntem în 22 august 2022 iar proiectele de la ședința din 18 august 2022 încă nu au fost postate pe pagina oficială deși Instituția Prefectului a atras atenția  în acest sens….

Dovadă că Primăria Carei nu se supune  Instituției Prefectului Satu Mare ci asociațiilor maghiare din județ sprijinite de guvernul maghiar. Ultima dovadă fiind evenimentul cu degustările de vin din Parcul Dendrologic pentru care  nu a existat nicio aprobare de la CL Carei. Angajarea ca organizator a Primăriei Carei alături de ministere din Ungaria  și asociații din județ s-a făcut din pixul primarului evazionist, fără acordul Consiliului Local.

La fel și folosirea exclusiv a limbii maghiare  pentru expoziție de fotografii din fața castelului, românilor fiindu-le refuzate explicațiile în limba română, limba oficială de fapt a țării în care ne aflăm.

Vrem explicații și în limba română la fotografiile prezentate la GeoFolk din Carei, România

Ceea ce  pentru alți primari din România este o obligație de onoare, Raportul anual de activitate, pentru evazionistul ce ocupă funcția de primar la Carei este un moft așa că nu se deranjează să îl facă public. La fel și protejatul său, viceprimarul pensionar Keizer. Cei doi membrii ai UDMR sunt speriați sau rușinați rău de tot de CV-ul lor din moment ce din anul 2008 nu îl fac public.

Lipsa de reacție a autorităților în privința confiscării municipiului Carei de reprezentanții UDMR dau curajul necesar acestora de a încerca să diminueze valoarea monumentelor românești.

Nu le-a mers cu încercarea de mutare a busturilor  lui Avram Iancu și Simion Bărnuțiu din locurile lor așa că acum au dat asaltul asupra  Monumentului Ostașului Român. În obrăznicia lor, cei din conducerea orașului, susținuți de Direcția județeană de cultură Satu Mare, vor chiar  modificarea proiectului inițial al monumentului de for public aflat în Lista monumentelor  naționale, proiect semnat de Anton Dâmboianu.

Incapabili să respecte o lege darmite să demonstreze câte ceva pe plan profesional, un evazionist și un maistru pensionar  vor să distrugă un parc, o zonă verde doar pentru a mai face rost de  un spor de proiect și…concomitent, de a mai pune în umbră un monument românesc pe granița de nord-vest: monumentul simbol al victoriei Armatei Române asupra ocupantului hortyst din perioada 1940-1944.

Activați ,,Conflictul generațiilor,, pentru salvarea proiectului de 5 milioane de euro la Primăria Carei?

Guvernul României este mai preocupat acum cu vinderea ultimelor companii românești așa că va trebui să ne descurcăm pe plan local, după posibilități. Nici măcar  instigările pe criterii etnice  nu pot ascunde abuzurile din Primărie, unul dintre ele fiind alocarea de noi fonduri pentru reabilitarea aceleiași  porțiuni de drum care este calea 25 Octombrie de la intersecția cu str.Mioriței până la ieșirea din oraș.

Pe fațada Primăriei Carei tronează încă plăcile negre în locul celor oficiale cu însemne naționale dovadă că primarul evazionist și viceprimarul pensionar nu recunosc simbolurile naționale când vine vorba de  o placă oficială dar acceptă toate avantajele materiale conferite de statutul de demnitar al statului român.

Daniela Ciută

 

 

Lasati un comentariu