UDMR Satu Mare lăsat singur la conducerea județului și a municipiului

• publicat la: 16 august 2022
UDMR Satu Mare lăsat singur la conducerea județului și a municipiului

Filiala PNL Satu Mare a decis în unanimitate retragerea membrilor din funcțiile de conducere ale Consiliului Județean și Primăria Satu Mare, a anunțat astăzi deputatul Adrian Cozma  în cadrul unei conferințe de presă.

Decizia a fost  luată din mai multe considerente, dar principalele motive se leagă de politica hegemonică a UDMR și lipsa  unui parteneriat onest.

UDMR nu a luat în calcul cel mai important element și anume faptul că liberalii sătmăreni sunt preocupați de atingerea unor obiective asumate în campania electorală. Cu sau fără funcțiile de viceprimar și vicepreședinți ai CJ Satu Mare, PNL Satu Mare vrea să își aducă aportul la realizarea unor obiective importante pentru județ și municipul reședință de județ. Sugerăm pe această cale liberalilor să încerce să ia în seamă și Monumentul Ostașului Român din Republica dela Carei, acolo unde politicienii români se rușinează să pună punctul pe i în fața UDMR Carei.

,,Alegătorii noștri nu sunt de vânzare,,  spune deputatul Cozma.

Acesta a afirmat că dorința liderilor UDMR de la nivel național de a interveni in interiorul altor partide și de a trage sforile în acestea, nu funcționează la PNL Satu Mare.

„Foarte clar vreau să o spun, intenția noastră de astăzi nu este îndreptată impotriva cuiva. Când spunem ca UDMR acționează împotriva intereselor județului Satu Mare trebuie inteleasa corect de confrații nostri fe etnie maghiara, noi nu avem o problema cu cetățenii, noi avem o competiție, pe idei, cu UDMR. S-a dovedit ca aceștia au o dubla comandă, fac parte atât din Guvernul României cât si din cel de la Budapesta, de unde primesc finanțări, pe linia unor asociații, care mai apoi ajung la partid.

Eu am considerat că si iesirea UDMR de la Guvernare s-ar impune atunci când membrii ai guvernului au aplaudat discursul rasist de la Băile Tușnad. Nu puteam să cer asta la nivel national si să girez lucrurile aici, la nivel local„, a mai declarat Adrian Cozma.

Rămâne de văzut dacă cele declarate de deputatul Cozma își vor găsi ecou și în Republica de la Carei unde administrația Kovacs-Keizer conduce dictatorial și calcă în picioare limba română, limba oficială a statului român. Niciun politician nu a luat până acum atitudine împotriva deznaționalizării promovate din bani publici la Carei.

Dispreț maxim pentru careieni de la un primar evazionist și un viceprimar traseist politic

Denumiri de străzi din perioada de ocupație hortystă folosite de Primăria Satu Mare la exprimarea în limba maghiară

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu