Consilierul primarului din Carei acoperă cu problema etnică dubla finanțare a aceleiași porțiuni de drum

• publicat la: 29 septembrie 2022
Consilierul primarului din Carei acoperă cu problema etnică dubla finanțare a aceleiași porțiuni de drum

A durut rău de tot se pare dezvăluirea dublei finanțări pentru porțiunea de drum de pe bdul 25 Octombrie, de la intersecția cu str.Mioriței și până la ieșirea din oraș. Administrația Kovacs-Keizer din Republica de la Carei  își permite să folosească banii careienilor după bunul plac dacă au susținere de la procurori acoperiți și agenți de poliție care fabrică dosare celor care iau atitudine.

Alți bani, aceeași lucrare! Unde au disparut banii din împrumutul din 2016?

Și pentru că nu e în stare să poarte un dialog cu careienii, e de notorietate deja lipsa Audiențelor de la Primăria Carei din 2008 încoace, primarul evazionist și-a angajat la cabinetul său un consilier pentru a linșa mediatic orice persoană cu atitudine și pentru a ridica osanale grupului de interse ce conduce orașul. Un evazionist este consiliat de un analfabet funcțional, totul pe banii careienilor. Niciunul dintre cei doi cumetri nu au nicio realizare pe plan profesional.

Analfabetul funcțional angajat la cabinetul primarului, specialistul în smuls de buruieni de pe domeniul public, Szasz Lorand, a ieșit ieri la înaintare pentru a susține cauza( pierdută, ce e drept)  unui consilier UDMR, director la secția Carei a Muzeului Județean Satu Mare. E vorba de acel consilier care urina în fântâna din Parcul Dendrologic în anul 2011, tot  în calitate de director la secția Carei a Muzeului Județean.

Am specificat analfabet funcțional doar pentru a ne exprima elegant pentru că de fapt cel care nu face diferența dintre beneficiu si a beneficia este un analfabet.

Așa că Szasz Lorand se achită de sarcinile pentru care a fost angajat, evident, fără concurs, ca să aibă și el un loc  de muncă. Știut fiind că pe plan profesional nu are nicio realizare și depinde de factorul politic pentru un loc de muncă.

Specialistul în smuls buruieni se dă de ceasul morții să ne convingă că un consilier municipal UDMR poate trece numele maghiarizat al municipiului Carei pe steagul Ungariei fără ca acest gest să fie considerat o provocare. Solicitarea ASTRA Carei de amplasare catarg cu drapel național, în Anul Centenar, pe domeniul public a fost considerată o provocare de primarul udemerist dar când se maghiarizează numele orașului și se trece pe steagul Ungariei nu mai este o provocare?

Szasz Lorand nu și-a mai rupt cămașa de pe el în încercarea de a semnala că primarul evazionist consideră o provocare ridicarea unui catarg cu drapel românesc pe domeniul public, nici atunci când în mijlocul orașului trona o expoziție de fotografii doar cu explicații în limba maghiară sau când grupul statuar Otilia Marchiș-Ady Endre a fost dezvelit în Carei doar în prezența steagurilor maghiare.

Sau când banii careienilor au fost folosiți pentru un eveniment monden la care careienii nu au avut acces. Sau când Hago Nandor, director secție Carei a Muzeului Județean Satu Mare aducea expoziție cu bustul lui Horthy Miklos în orașul unde s-au ucis și expulzat români în 1940. Și atunci explicațiile erau exclusiv în limba maghiară într-un oraș din România.

Vernisaj cu bustul lui Horthy Miklos şi etichete doar în limba maghiară la Carei

Problema e de fapt mult mai profundă. Când tu consilier municipal din grup UDMR nu aprobi catarg cu drapelul țării nici în Anul Centenar  dar te afișezi public cu steagul Ungariei pe care stă scris numele maghiarizat al orașului, ne transmiți că în Carei vrei să se ridice steag maghiar?

Opinia publică, reacțiile numeroase au fost cele care au deranjat cel mai mult conducerea exclusiv UDMR a Primăriei Carei.

Pentru conformitate: orice consilier care a depus jurământul este consilier 24 de ore din 24. Deci Hago Nandor este consilier municipal și director la secția Carei a Muzeului Județean la orice oră din zi și din noapte.

Compunerea cu tentă lacrimogenă a analfabetului funcțional Szasz nu mai păcălește decât ignoranții, cei care nu sunt informați și nu văd cu ochi buni nimic din ce este românesc. Statul român e atât de depășit de situație încât permite interzicerea ridicării de catarg cu drapel românesc pe domeniul public de la Carei precum și aducerea de expoziții cu bustul criminalului de război Horthy Miklos. Tot pentru conformitate, din anul 2008 românii nu mai sunt reprezentați în conducerea municipiului Carei.

Daniela Ciută

Lasati un comentariu