Din ciclul ,, Dacă vrei, poți!,,. Fermierii români au preluat fabrica de zahăr Luduș

• publicat la: 13 octombrie 2022
Din ciclul ,, Dacă vrei, poți!,,. Fermierii români au preluat fabrica de zahăr Luduș

Dacă guvernul PNL-PSD-UDMR nu vrea să păstreze unitățile de producție din țară, se  mobilizează românii pentru a salva ce se mai poate.  

Reprezentanții unui grup de 400 de fermieri din Transilvania, organizați într-o asociație condusă de fermierul sibian Teodor Aflat au reușit preluarea fabricii de zahăr de la Luduș ce era aproape de închidere în urma deciziei proprietarului francez, relatează Agenția de presă Rador.

Fermierii au participat ieri la negocieri la Luduș cu conducerea franceză a Fabricii de zahăr, reușind să o salveze de la închidere și demolare.

Cultivatorii de sfeclă au convins grupul francez să le vândă pachetul majoritar de acțiuni. „Datorită faptului că am semnat un contract de confidențialitate, nu putem vorbi prea multe. Primul pas e făcut, suntem pe un făgaș bun și fabrica din Luduș va fi repusă pe poziții, deci sperăm că, din toamna asta sau din primăvara anului 2023, cultivatorii din Luduș, Brașov, Cluj, Sibiu, să reînceapă cultura de sfeclă de zahăr. Prețul la sfeclă anul acesta e chiar foarte bun, sperăm să-l facem și mai bun, pentru că, ținând cont că noi, cultivatorii, vom fi și acționarii fabricii, ar trebui să ne mobilizăm și să facem zahăr pentru România”, a declarat Teodor Aflat.

Lasati un comentariu