Proiect Erasmus la Școala Vasile Lucaciu Carei. Nu a lipsit stema Ungariei

• publicat la: 20 octombrie 2022
Proiect Erasmus la Școala Vasile Lucaciu Carei. Nu a lipsit stema Ungariei

Azi, 19 octombrie 2022, la Școala Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu” Carei s-au desfășurat activități în cadrul proiectului Erasmus + ,,Handy Hands-Happy Children” în care elevii au participat la dansuri tradiționale, workshop-uri, activități în curtea școlii.

Nu a lipsit conducerea Inspectoratului Școlar Județean.

Fiind un eveniment unde au fost și dansuri maghiare și ale rromilor a fost prezent și primarul evazionist Kovacs, însoțit de fiica sa, consilier județean UDMR și de Varna Levente, directorul Direcției de Învățământ din Primăria Carei.

Proiectul are 6 țări partenere: România, Croația, Grecia, Bulgaria, Polonia, Italia și încurajează educația în context european, creează punți de legătură între oameni, indiferent de loc și de etnie. Teoretic.

În curtea școlii au fost amenajate mese cu preparate tradiționale. La standurile claselor maghiare până și pâinea era legată cu tricolor maghiar iar pe sticla de băutură era stema Ungariei.

Proiectul Erasmus + ,, Handy Hands-Happy Children “vine în sprijinul elevilor și comunității pe termen lung. Activitățile propuse sunt un schimb de bune practici, un model de cooperare, promovează în mod activ incluziunea și diversitatea, educația digitală, durabilitatea mediului. Pe parcursul derulării proiectului se pune accent pe consolidarea dimensiunii europene a predării și învățării prin promovarea toleranței și a participării democratice, prin cunoașterea patrimoniului și diversității europene cumune.

Joi se preconizează o deplasare la Primăria Carei unde se va vizita Sala Festivă din care lipsesc reprezentanții culturii române. Se vor vizita bisericile din oraș, societatea Polipol precum și pădurea din apropiere.

Buletin de Carei

  • Buletin de Carei se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. 
  • Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa. Contactați-ne: AICI.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.

comentarii

de MIRON la 20 octombrie 2022 - 07:41

bine zis . teoretic . practic este un mijloc de export de creiere .

Lasati un comentariu