Dosar penal la Supur pentru furt de arbori doborâți de fenomene naturale. La Carei nu intervine nimeni când se taie arbori valoroși din Parcul Dendrologic

• publicat la: 2 noiembrie 2022
Dosar penal la Supur pentru furt de arbori doborâți de fenomene naturale. La Carei nu intervine nimeni când se taie arbori valoroși din Parcul Dendrologic

Polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Tăşnad efectuează verificări față de 3 bărbați, de 46, 35 și 37 de ani, toți din localitatea Supur, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furtul de arbori doborâți, scoși din rădăcini sau rupți de fenomene naturale.

În fapt, polițiștii i-au surprins pe cei trei, pe un fond forestier din Tășnad, în timp ce încărcau într-o autoutilitară, material lemnos de esență gorun.

Întreaga cantitate de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării și predată Ocolului Silvic din Tășnad.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activități infracționale ale bărbaților, în dosarul penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furtul de arbori doborâți, scoși din rădăcini sau rupți de fenomene naturale.

Pentru arborele sănătos Pinus Nigra doborât în Parcul Dendrologic Carei nu s-a deschis dosar penal. Că doar era vorba despre grupul de interese din jurul conducerii primăriei.

Nu s-a făcut publică nici destinația masei lemnoase rezultate deși unii spun că mirosul de pin se simte din plin la anume case de vacanță din județul vecin.

Nu s-a făcut publică de altfel nici destinația masei lemnoase rezultate în urma tăierilor de sute de arbori din Parcul Dendrologic din Republica de la Carei. Organele au ochi doar pentru omul de rând nu și pentru cei cocoțați în funcții pe spinarea contribuabililor.

FURT de material lemnos la Carei! Are cineva curaj să intervină?

Un an de la masacrul din Parcul Dendrologic. Primăria scapă de amendă dar primeşte avertisment

 

Buletin de Carei

Lasati un comentariu