Șantaj cu statuia lui Mihai Eminescu în România

• publicat la: 18 noiembrie 2022
Șantaj cu statuia lui Mihai Eminescu în România

Mihai Eminescu nu are parte de liniște nici după moarte. Cei care nu iubesc neamul românesc și nu respectă valorile sale practică șantajul pentru a permite ridicarea statuii românului absolut, Mihai Eminescu. Este vorba de administrația din Sfântu Gheorghe, un municipiu din România, țara care a stabilit Ziua Culturii Naționale după data nașterii poetului național Mihai Eminescu.

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș a solicitat, recent, amplasarea unui bust dedicat poetului național Mihai Eminescu la Sfântu Gheorghe.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Árpád Antal, a anunțat că „o condiţie prealabilă a oricărei negocieri este ca FCRCHM să îşi retragă acţiunile în justiţie pe care le-a iniţiat”.

„După ce retrag aceste procese, pot să vină să discutăm pe statuia lui Eminescu şi despre alte subiecte”, a spus primarul Árpád Antal, notează MTI.

Șantaj pe față. Mai avem justiție în România, foruri de cultură și guvernanți care să împiedice sfidarea simbolurilor naționale cum este și Mihai Eminescu, recunoscut și apreciat pe plan internațional?

Românii au datoria să apere toate personalitățile acestui popor, au datoria de a lua atitudine  împotriva celor care practică șantajul și discriminarea pe criterii etnice.

Sfântu Gheorghe este un oraș din România și este obligat să se supună acelorași reguli ca fiecare localitate din țară, să respecte valorile  și simbolurile românești. La ora actuală, în România, minoritățile au parte de discriminare pozitivă.

Mircea Eliade: ”Prin Eminescu, neamul românesc și-a câștigat dreptul la nemurire”

Se impune ridicarea unui bust al lui Mihai Eminescu în fiecare oraș din România, mai ales  în cele de la graniță. Nici noi nu am cedat și după 3 ani de insistențe avem la Carei un bust al nepieritorului Mihai Eminescu.

Buletin de Carei