Ansamblul ”Crișana” câștigă procesul cu Consiliul Județean Bihor. Decizia de desființare a fost anulată

• publicat la: 20 decembrie 2022
Ansamblul ”Crișana” câștigă procesul cu Consiliul Județean Bihor. Decizia de desființare a fost anulată

Consilierii majoritari PNL din Consiliul Județean Bihor au votat pentru desființarea Ansamblului folcloric Crișana prin hotărârea 158 din 5 august 2021 .

Potrivit bihorjust.ro, acesta făcuse parte în ultimul deceniu din structura Teatrului ”Regina Maria”, iar propunerea de desființare, făcută de conducerea administrației județene și de cea a teatrului, a fost adoptată cu votul consilierilor județeni liberali.

N-a fost să fie! Artiștii au acționat în instanță CJ Bihor și chiar dacă la Oradea au pierdut procesul au solicitat strămutarea lui la Curtea de Apel Timiș unde s-a făcut dreptate.

Curtea de Apel Timișoara a dat câștig de cauză celor 14 artiști orădeni care au cerut anularea hotărârii 158/2021 prin care Consiliul Județean Bihor a decis desființarea Ansamblului ”Crișana”. Instanța bănățeană, la care procesul a fost strămutat de la Curtea de Apel Oradea în luna octombrie a acestui an, a admis, marți, recursul artiștilor printre care se află cântărețul Cornel Borza, fost consilier județean PNL, Ciprian Ioan Toie, Ciprian Dinicu ori Mariana Negrean.

Sentința este definitivă.

integral pe bihorjust.ro

 

Lasati un comentariu