D’ale carnavalului la Primăria Carei. Procese Verbale de la ședințele CL din noiembrie și decembrie supuse aprobării în ianuarie

• publicat la: 19 ianuarie 2023
D’ale carnavalului la Primăria Carei. Procese Verbale de la ședințele CL din noiembrie și decembrie supuse aprobării în ianuarie

Procese Verbale de la ședințe de CL din noiembrie 2022 supuse aprobării la ședința CL Carei din 19 ianuarie 2023. Acesta e ritmul de lucru din organizația guvernamentală Primăria Carei. Regulamentele și legile sunt pentru oamenii de rând nu pentru îmbuibații din Primărie care mai vor și pensii speciale. Ca la orice carnaval, totul se ascunde sub mască, masca fiind pagina Primăriei care acoperă informațiile publice.

Astăzi, 19 ianuarie 2023, a avut loc ședința ordinară a CL Carei.

La ședință nu a participat nimeni de la Departamentul de informare  și comunicare din Primăria Carei. Priviți ce relatare sumară apare  pe pagina Primăriei de parcă cel care a scris nici nu ar fi participat la ședință sau nu a înțeles ce se vorbea în limba română. Acesta e respectul pentru localnici din partea conducerii Primăriei Carei.

La începutul ședinței s-au supus la vot Procesele Verbale de la ședințele anterioare…adică din 15 noiembrie 2022 încoace. Vă dați seama care este ritmul de lucru în Primăria Carei sub conducerea tandemului Kovacs-Keizer. Acest aspect se ascunde și nu este consemnat pe pagina Primăriei Carei.

Au fost supuse aprobării Procesele Verbale de la ședințele din 15 noiembrie, 28 noiembrie, 12 decembrie, 15 decembrie, 20 decembrie, 29 decembrie 2022 precum și cel din 11 ianuarie 2023 – ședința online ascunsă publicului careian. Niciun ales local nu a avut vreo intervenție.

La Ordinea de zi inițială, ce cuprindea 4 proiecte de hotărâre și un punct Diverse, s-a adăugat înaintea ședinței și o Ordine de Zi suplimentară dar care nu a mai fost făcută publică pe pagina Primăriei Carei. Poate pentru că nu s-a dorit să se afle cum se va cheltui excedentul din bugetul de venituri și cheltuieli și mai ales cine va beneficia de sumele importante. A participat la ședință și directorul economic Gindele Emese dar nu a făcut  nicio referire la cheltuirea excendetului BVC, măcar ca să salveze aparențele , cum făcea administratorul Beko Tamas. A ieșit  din sală înainte de finalul ședinței, plicitisită se pare de monotonia din sală.

Președintele de ședință, Fazekas Zoltan  a dat citire rând pe rând proiectelor de hotărâre, a solicitat avizul comisiilor de specialitate și apoi a supus  la vot proiectele, într-un ritual deja brevetat, fără ca să se audă vreo intervenție a unui consilier  local.

Pentru concursul de director medical de la Spitalul Municipal Carei s-au ales consilierii care să facă parte din comisia de concurs (Leitner Robert, Bontea Dan) și cea de contestații( Toth Eniko și Binder Eugen).

Ultimele două proiecte de pe ordinea de zi suplimentară au presupus  modificări ale unor proiecte anterioare adică ,,lucrul bine făcut,, pe bani publici. S-a supus la vot modificarea HCL 229/5.11.2021 și HCL 231/8.11.2021.

La ședință a participat  un grup de locuitori de pe strada Morii care au prezentat condițiile de Ev Mediu în care trebuie să circule deși sunt plătitori onești de taxe și impozite locale. Doamna Orosz a expus în mod civilizat neajunsurile cu care se confruntă pe nedrept dar primarul intervenea mereu pentru a motiva lipsa sa de implicare din 2008 încoace în problema asigurării de condiții decente pentru careienii care plătesc taxe și impozite așa cum el nu plătește.

.

La finalul ședinței, primarul evazionist Kovacs a rugat consilierii UDMR să mai rămână în sală, probabil pentru a le atrage atenția că au lipsit cu toții de la manifestările dedicate Zilei Culturii Naționale.

Buletin de Carei

 

 

Lasati un comentariu