Bani din Fondul de Rezervă bugetară pentru cazarea și masa paramedicilor ucraineni. NIMIC pentru urmașii românilor persecutați etnic și expulzați în 1940

• publicat la: 5 martie 2023
Bani din Fondul de Rezervă bugetară pentru cazarea și masa paramedicilor ucraineni. NIMIC pentru urmașii românilor persecutați etnic și expulzați în 1940

În cadrul ședinței de Guvern din data de 1  martie 2023 s-a votat alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Interne, în scopul instruirii personalului de specialitate din Ucraina pe linia acordării primului ajutor calificat.

Executivul a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Interne cu suma de 750.000 lei, în vederea finanțării cheltuielilor de cazare și masa pentru paramedicii ucraineni care participă la cursurile de pregătire pentru acordarea primului ajutor calificat, în centrele de formare din județele Mureș și Oradea( n.r.- la Guvernul României nu se știe de județul Bihor ci de județul Oradea).

Banii se alocă din Fondul de rezervă bugetară a Guvernului pentru anul 2023 și reprezintă finanțarea parțială a unui proiect dezvoltat în cadrul Fondului Fiduciar pentru Răspuns Pandemic (FFRP B/10) pentru a consolida reziliența sistemului de sănătate din Ucraina. Sumele rămase neutilizate se restituie la Fondul de rezervă bugetară a Guvernului, până la sfârșitul anului în curs.

România și-a asumat instruirea personalului de specialitate din Ucraina pentru acordarea primului ajutor calificat, în centrele de formare din județele Mureș și Oradea, printr-un Acord de execuție managerială pe care Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență, și NATO, l-au semnat, la 24 octombrie 2022. Obiectivul acestui Acord este implementarea proiectului FFRP B/10 privind pregătirea paramedicilor ucraineni, cu o finanțare de aproximativ 442,701.34 euro.

Proiectul vizează pregătirea paramedicală a 197 de angajați ai Ministerului de Interne din Ucraina în cadrul unor cursuri organizate la Centrele de Pregătire a Paramedicilor din Oradea și Târgu Mureș.

Potrivit OUG nr. 168/2022 (art. XXXIII) cheltuielile reprezentând cazarea, masa, transportul, diurna acestora se suportă de la bugetul de stat, prin bugetul aprobat Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Potrivit aceleiasi OUG nr. 168/2022, indemnizațiile pentru urmașii românilor persecutați etnic și expulzați în 1940 sunt  din nou amânate, plata indemnizațiilor pentru urmașii minoritarilor fiind asigurată din anii trecuți. Guvernul României sfidează în continuare românii care au avut de suferit în perioada de ocupație străină și susține orice minoritar sau refugiat străin.

Propunem deci eliminarea cuvântului ,,României,, pentru a respecta crunta realitate. Guvernul nu este al României din moment ce nu respectă urmașii românilor persecutați etnic în 1940.

Menționăm că niciun parlamentar, afiliat sau neafiliat, nu a avut vreo inițiativă legislativă pentru corectarea discriminării românilor și solicitarea unei rectificări bugetare care să restabilească egalitatea în drepturi a românilor cu minoritarii din România.

RUȘINE Guvernului de la Palatul Victoria și parlamentarilor lipsiți de orice inițiativă pentru restabilirea egalității în drepturi a urmașilor românilor persecutați etnic în 1940 cu urmașii minoritarilor!

Buletin de Carei

Lasati un comentariu