Liceul Teoretic Carei a obținut titlul onorific de „Școală model”

• publicat la: 13 octombrie 2023
Liceul Teoretic Carei a obținut titlul onorific de „Școală model”

Comisia Europeană a desemnat școlile câștigătoare ale titlului de „Școală eTwinning”. Îmbucurător pentru Liceul Teoretic din Carei este faptul că se regăsește pe această listă alături de alte unități de învățământ din țară. Astfel, am obținut titlul onorific de „Școală model”, școală care se angajează să joace rolul de ambasador pentru celelalte școli din regiune, promovând în mod activ eTwinning și diseminând realizările programului.

În anul 2017 am aderat la comunitatea eTwinning, o platformă care s-a dovedit a fi una care corespunde în totalitate principiilor noastre de a fi o școală care urmează modele pedagogice inovatoare, printre care se numără învățarea prin colaborare și educația centrată pe elev. De atunci si până în prezent am promovat și promovăm ideea de parteneriate internaționale, proiectele eTwinning, comunicarea și colaborarea, o abordare diferită a predării în sala de clasă.

eTwinning reprezintă comunitatea școlilor din Europa, este o inițiativă a Comisiei Europene și face parte din programul Erasmus+. Pe eTwinning se derulează proiecte internaționale, se organizează cursuri de formare și conferințe.

Ce înseamnă Școală eTwininng?

eTwinning facilitează accesul profesorilor la un mediu virtual de colaborare şi de schimb de experienţă, la parteneriate cu alţi profesori şi la activităţi de formare profesională, alături de colegi din ţările europene.

Prin participarea la proiecte de eTwinning (înfrăţire online între şcoli), elevii au posibilitatea să comunice cu alţi elevi din ţările participante, să afle elemente de specific cultural sau de specific al educaţiei în ţările partenere, să înveţe utilizând noile tehnologii şi să îşi perfecţioneze competenţele de comunicare în limbi străine.

Școlile eTwinning sunt recunoscute la nivel european drept modele pentru comunitatea eTwinning și formează o rețea de școli de elită, care va contura direcția de dezvoltare a acțiunilor viitoare. Toate Școlile eTwinning fac parte dintr-un grup eTwinning special, în care pot face schimb de bune practici, pot colabora și pot frecventa evenimente online exclusiviste.

Cele două proiecte care au obținut certificatul european de calitate necesar obținerii acestui titlu au fost ” I CAN DO IT 2!” și ” Nature`s TEAM School”, implementate de doamnele învățătoare Botoș Andrea Izabela și Dittrich Annamaria Timea.

În munca lor, au fost permanent susținute de conducerea Liceului Teoretic Carei: domnul profesor Zsidó Sándor – director și doamnele profesoare Pop Rodica și Dragoș Renata – directori adjuncți.

Deci, putem afirma cu certitudine că suntem o școală a cărei principală preocupare este perfecționarea continuă și care este o parte a comunității eTwinning, promotoare a inovării și schimbării în școli. Suntem o școală pentru viitor, atâta timp cât valorile eTwinning sunt ghidul nostru!

Lasati un comentariu