Obsesia sinecuristului Szasz

• publicat la: 26 octombrie 2023
Obsesia sinecuristului Szasz

Analfabetul funcțional Szasz Lorand, angajat de nănașul său primarul ca și consilier personal, plătit din banii careienilor, linșează mediatic în timpul programului persoanele care aduc prejudicii de imagine stăpânului său. Primarul și-a angajat de fapt un câine de pază nu un consilier personal. Obișnuit cu țarcurile, nu vede cu ochi buni deplasarea liberă a independenților.

Toată lumea prezentă ieri la manifestările dedicate zilei eliberării orașului de sub ocupația hortystă și Zilei Armatei a observat cum se ascundea primarul evazionist Kovacs în spatele prefectului, cum nu a participat la parastasul pentru eroii români și cum a lipsit de la parada militară.

Când pozele vorbesc de la sine despre aventurile unui primar datornic la bugetul de stat și care spune ,,nu provocați maghiarii,, când se cere catarg cu tricolor românesc pe domeniul public din Carei ce să facă și analfabetul funcțional Szasz decât să atace persoanele în fața cărora evazionistul orașului e complexat.

Pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român roiau cameramanii și fotografii dar specialistul în smuls de buruieni Szasz nu avea ochi decât pentru Daniela Ciută. Greu mai scapă unii de obsesii dar mai ales de servilism.

Nu e pentru prima dată când latră în gol un aciuat pe la ușile politicienilor pentru un loc de muncă. A mai râs de el o țară întreagă când scria despre interogatoriul unui martor  la Poliția Municipală Carei înainte cu 3 ore ca acțiunea să aibă loc sau când scria că nu primăria Satu Mare a dat jos troița ortodoxă din centrul orașului deși Poliția Locală confirma  în scris acest aspect.

 

Armata Română a fost mereu alături de popor și nu trebuie considerată un dușman de care să te ții departe așa că m-am simțit chiar foarte bine să văd la Carei revenind detașamente de militari mai ales că în județ nu mai avem garnizoane românești.

Compasiune  pentru primarul evazionist Kovacs pentru că nu a reușit să își găsească un consilier  care să îl îndrume pe calea cea dreaptă nu împotriva localnicilor. Dar de fapt, cine se aseamănă se adună.

Dacă era bine  intenționat, consilierul primarului l-ar fi atenționat să poarte eșarfa însemn de primar și azi, la ceremonia dezvelirii bustului lui Iuliu Maniu. Au preferat însă amândoi să ne dea o nouă mostră despre competențele lor. Nu e deloc întâmplător că nici primarul și nici consilierul său nu au NICIO realizare pe plan profesional.

Daniela Ciută

 

 

Lasati un comentariu