Să ajutăm careienii rămași fără apartamente proprietate în urma exploziei din 27 februarie 2022

• publicat la: 3 octombrie 2023
Să ajutăm careienii rămași fără apartamente proprietate în urma exploziei din 27 februarie 2022

Luni, 2 octombrie 2023, s-a marcat în Parcul Dendrologic  Ziua Vârstnicilor. Unul dintre vârstnicii care au fost prezenți la activitate este un proprietar de apartament din blocul unde a avut loc explozia din 27 februarie 2022. A muncit o viață împreună cu soția lui ca să își cumpere acel apartament iar acum nu mai știe de unde să scoată bani pentru chirie.

Nu este singurul caz de acest fel. De la primărie  li s-a spus ca să își facă asociație de locatari pe scară ca să poată fi ajutați mai ușor.  Au primit ca ajutor… 8 luni plata chiriei. Au trecut de atunci 20 de luni. Nici în audiență nu sunt  primiți la primar pentru că….sunt  primiți doar reprezentanții asociației…oamenii de rând nu contează, nu au dreptul nici măcar la  o audiență darmite la plata chiriei. Pe scara respectivă se află și un apartament al Primăriei Carei. Doar trei familii mai sunt în situația de a fi nevoite să stea în chirie, ceilalți mai dispun și de alte proprietăți sau au obținut alte facilități.

S-a rezolvat și cu expertiza făcută de  o societate din Petroșani. Cică mortul e de vină pentru producerea exploziei așa că societatea de distribuție a gazului s-a spălat pe mâini și nu va plăti nicio despăgubire. Mai ales că înainte de sosirea experților a fost scoasă ușa metalică de la intrarea pe scară.

Cele câteva familii rămase pe drumuri merg la toate evenimentele din oraș pentru a strânge fonduri din donații ca să își poată reface apartamentul proprietate în care se regăsește toată agoniseala lor de-o viață.

Până și eliberarea apartamentelor de molozul rezultat în urma exploziei a fost pentru cineva o afacere de mulți bani.

Acum li se cere pentru reparații suma de 900 mii lei la care se vor mai adăuga și lucrări de finisare. Cu ce au greșit acești pensionari din Carei și de ce se încearcă inițierea de afaceri oneroase  pe spinarea lor?

 

Buletin de Carei


Umilință maximă pentru careienii rămași fără locuințe în urma exploziei de anul trecut. Expertiza spune că apartamentul de la etajul 4 unde a murit locatara nu are daune

 

Lasati un comentariu