Ștafeta Veteranilor (traseul galben) a ajuns la Alba Iulia și se îndreaptă spre Carei

• publicat la: 18 octombrie 2023
Ștafeta Veteranilor (traseul galben) a ajuns la Alba Iulia și se îndreaptă spre Carei

Voluntarii Invictus au fost primiți ieri în fața statuii ecvestre a lui Mihai Viteazul din Cetatea Alba Iulia.  Studenți de la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” și ai Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, alături de militari din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, precum și voluntari de la Clubul Sportiv Comunitar Sibiu au purtat ștafeta galbenă de la Sibiu până la Alba Iulia, pentru a împlini misiunea de a întregii, în mod simbolic, Drapelul național, la Carei, de Ziua Armatei României – 25 octombrie.

Pe traseu li s-au alăturat și elevi ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

Alergătorii și bicicliștii au fost întâmpinați cu aplauze de către oficialități, elevi ai colegiului militar albaiulian, militari ai Batalionului 136 Geniu „Apulum”, cetățeni.
Schimbul de ștafetă s-a făcut între elevul plutonier-adjutant Călin Hartzos, de la colegiul militar și Antonio Farcaș, absolvent al colegiului, promoția 2023, în prezent student la academia militară din Sibiu.
Ștafeta galbenă va poposi până miercuri dimineață în Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”. De aici va fi purtată mai departe, în alergare, de elevi coordonați de doamna profesor Geanina Ilie, până la ieșirea spre municipiul Aiud, de unde alți voluntari Invictus o vor prelua și o vor duce mai aproape de Carei.
.
.
.

Text și foto: Relații Publice /Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul”

Lasati un comentariu