Un senator condamnă discriminarea românilor prin Legea 154/2021. Exemple de suferințe ale românilor oferite spre lectură și CNCD

• publicat la: 6 octombrie 2023
Un senator condamnă discriminarea românilor prin Legea 154/2021. Exemple de suferințe ale românilor oferite spre lectură și CNCD

Senatorul de Covasna, Ionuț Neagu, condamnă fără drept de apel discriminarea la care sunt supuși românii prin Legea 154/2021, lege care se aplică doar pentru minoritari deși ar trebui să își facă efectul pentru toți cei la care se referă. Este unul dintre puținii parlamentari care are curajul să spună lucrurilor pe nume și să facă referire la pagini de istorie care se doresc îngropate. Nu a uitat nici de adresa Consiliului Național pentru combaterea Discriminării, o adresă care este o palmă pe obrazul neamului românesc, o palmă dată și autorităților care admit astfel de atitudini din partea unui organism alimentat de la bugetul de stat.

Cică ,,suferințele românilor din perioada ocupației hortyste nu sunt comparabile cu ale minoritarilor”!

CNCD a ajuns și el stat în stat sau pentru Csaba Asztalos se permite orice atingere adusă românilor, el fiind șef la un organism ce se vrea a combate discriminarea?!

,,La începutul acestui an a fost amânată, pentru al treilea an consecutiv, plata indemnizației pentru urmașii românilor persecutați etnic în perioada 1940-1944. Legea 154/2021 își face în prezent efectul numai pentru urmașii minoritarilor, pentru care s-au găsit bani pentru plata dreptului cuvenit.

Am condamnat acest act discriminatoriu de la tribuna Senatului României. Faptul că nici astăzi nu li se face dreptate urmașilor românilor persecutați etnic între anii 1940-1944 ne determină să-i dăm dreptate președintelui României care, nu cu mult timp în urmă, declara că „statul român a eșuat”.

Profesorul Sorin Ilieșiu a făcut un apel internațional pentru recunoașterea genocidului antiromânesc înfăptuit de Ungaria în Transilvania de Nord, la care subscriu și-l consider o datorie morală, a cărei înfăptuire nu poate suporta amânare.

Pentru ororile înfăptuite de armata maghiară cuvintele nu sunt suficiente.

Iată  exemple preluate din volumul „TEROAREA HORTHYSTO-FASCISTĂ ÎN NORD-VESTUL ROMÂNIEI. Septembrie 1940 – octombrie 1944″, volum elaborat de I. Ardeleanu, G. Bodea, M. Fătu. O. Lustig, M. Mușat, L. Vajda; Editura Politică, București, 1985: Un document al Ministerului român al Afacerilor Externe consemna:

„Soldaţi, jandarmi şi bande înarmate de „patrioţi” civili cutreierau satele româneşti devastând locuinţele şi schingiuind populaţia românească paşnică şi fără apărare.

Unora li s-au zdrobit oasele cu ciomegele, alţii au fost împunşi cu baionetele, altora li s-au scos ochii, li s-au tăiat urechile, unei fetiţe de patru ani din Şuncuiuş (jud. Bihor) i-au turnat petrol în cap şi i-au dat foc, altora le-au sfărâmat dinţii, li se smulgea părul cu carne (cazul femeii Maria Dobradin Cluj), li se tăiau buzele (Suciu Tănase din Cluj), alţii au fost siliţi să bea sângele ce le curgea din răni, două fete, una de 18 ani şi alta de 14 ani din comuna Mihai Bravu (jud. Bihor), au fost schingiuite bestial fiindcă nu au lăsat să fie violate, unora li se punea sodă caustică pe piele peste care se turna apoi apă caldă (cazul lui Cocoi Florea din Voiniceni, jud. Someş).

Lui Dumitru Matei din Oradea i s-au scos ochii cu baioneta (18 sept. 1940) şi, în acelaşi oraş, fusese silit un bătrîn pensionar român, la 6 sept. 1940, după ce a fost maltratat, să mănânce fecalele şi să bea urină […]. Sute de tineri români au fost puşi la jug ca animalele şi siliţi să are și să grape.”

Iar CNCD-ul are tupeul să spună că amânarea plății indemnizațiilor nu este un act de discriminare întrucât „CNCD consideră că suferințele românilor din perioada ocupației hortyste nu sunt comparabile cu ale minoritarilor”… menționează senatorul Ionuț Neagu pe pagina sa.

Considerație pentru atitudine!

Buletin de Carei

comentarii

de Jipa Paulina la 6 octombrie 2023 - 15:48

Ajunge cu bătaia de joc la adresa urmașilor deportatilor ,stramutatilor și expulzaților din 1940 ! Suntem singura categorie de urmași care avem Hotărârea și Decizia eliberata de Casa de Pensii si indemnizația amânată pentru a 3 a oara ! Stop Discriminării!

de Becheanu Elena la 6 octombrie 2023 - 20:21

Rusine celor care au votat sa proroge termenul de aplicare al Legii 154.Asteptam plata drepturilor retroactiv.Multumim celor care sunt alaturi de noi!

Lasati un comentariu