ANTIROMÂNISM! Plata indemnizațiilor pentru urmașii românilor persecutați etnic se amână

• publicat la: 14 decembrie 2023
ANTIROMÂNISM! Plata indemnizațiilor pentru urmașii românilor persecutați etnic se amână

Continuă DISCRIMINAREA ROMÂNILOR din România! O mână de urmași ai românilor supuși atrocităților hortyste, expulzați din casele lor în 1940, persecutați pe criterii etnice, sunt mereu amânați de la plata unei indemnizații care se acordă deja de 2 ani urmașilor  unor minoritari.

Actul care prevede  o nouă amânare, ordonanța trenuleț, a apărut deja  pe site-ul Ministerului de Finante. 

Articolul XXIII, lit.b)  prevede o nouă amânare a plăților indemnizațiilor PENTRU ROMÂNI pentru 1 ianuarie 2025.

Tot pe acel site se specifică faptul că avem la dispoziție 10 zile calendaristice pentru sesizări. Trimiteți petiții pe adresa de email: publicinfo@mfinante.gov.ro

 

Cu alte cuvinte, românii din România sunt supuși DISCRIMINĂRII tocmai de guvernanți și de parlamentari, cu câteva excepții.

Atrocitățile împotriva românilor în perioada 1940-1944 de ocupație a Ungariei hortyste sunt trecute sub tăcere și se vorbește doar de holocaustul unor minoritari nu și despre holocaustul românilor.

De multe  ori suntem cenzurați atunci când scriem despre cele trăite de bunicii și părinții noștri în perioada de ocupație hortystă, când redăm mărturiile puținilor supraviețuitori. Pe cine reprezintă de fapt parlamentarii și guvernanții? Ale cui interese le servesc?

Pentru că urmașii românilor persecutați etnic în perioada amintită au ajuns să fie ciuca bătăii de joc  a unor minoritari cu sprijinul majorității parlamentarilor!

Din 29 noiembrie 2023 s-a votat la Camera Deputaților propunerea de amânare a plăților pentru urmașii românilor!

Ce se trece sub tăcere este faptul că indemnizațiile acordate urmașilor minoritarilor sunt net superioare ca valoare celor ce se preconizează a se acorda românilor în baza aceleiași legi. Solicităm acordarea retroactivă a indemnizațiilor cuvenite prin legea 154/2021!

 

 

Daniela Ciută,

președinte filiala Carei a Asociației românilor expulzați și refugiați în 1940 ca urmare a Dictatului de la Viena

.

MODEL pentru sesizare la Ministerul finanțelor

Stimate domn Ministru,

.

Sunt persoana beneficiară a Ordonanței de Guvern nr. 105/1999 (completată prin Legea 154/2021), urmaș de persoană persecutată etnic  prevăzută la art. 1 alin. (c) si (g) din Ordonanța de Guvern nr. 105/1999, născut după 6 martie 1945, respectiv copil (urmas) de persoană persecutată etnic din categoria celor strămutați, uciși, refugiați și expulzați în alte localități decât cele în care trăiau părinții noștri dar și evacuați din locuințele deținute de aceștia.

ATRAG atenția asupra prevederilor Articolului XXIII din proiectul de ordonanță de urgență privind unele măsuri fiscale și bugetare.

Acest articol propune o nouă amânare, începând cu data de 1 ianuarie 2025, a drepturilor stabilite pentru copiii persoanelor care s-au aflat în situațiile prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. c) și g) din Ordonanța Guvernului nr. 105/1999, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și pentru copiii prevăzuți la art. 3^1 alin. (1) din aceeași ordonanță.

Beneficiarii acestei indemnizații suntem persoane  în vârstă, cu probleme de sănătate și care nu merităm un astfel de tratament discriminatoriu din moment ce doar urmașii minoritarilor beneficiază de indemnizații  de la statul român.

Cu deosebit respect, solicitam renunțarea la acest articol, deoarece aceasta reprezintă a treia prorogare a acestor drepturi. Amânările repetate și incertitudinea legate de drepturile noastre au generat o profundă nemulțumire în rândul puținilor beneficiari . Fiind puțini nu e justificată precizarea referitoare la situația bugetară în condițiile  în care pentru refugiații străini actuali  se găsesc mereu fonduri.

Considerăm esențială acordarea acestor drepturi la fel cum se procedează în cazul urmașilor minoritarilor care încasează aceste indemnizații de 2 ani încoace.

 Prorogarea termenului de plată până în anul 2025 continuă DISCRIMINAREA la care suntem supuți în țara moastră și nu este în interesul niciunei părți.

Susținem ca plata indemnizației și acordarea drepturilor să înceapă începând cu luna ianuarie 2024 și să aveți în vedere tot ca  o reparație morală și o asigurare de drepturi egale cu minoritarii plata retroactivă a indemnizațiilor urmașilor românilor.

România este țara noastră, părinții și bunicii noștri au luptat pentru ea și nu se cade ca acum, pe timp de pace, să avem parte de tratamentele la care eram supuși în perioada de ocupație.

Cu tot respectul, vă solicit să luați în considerare această dorință și să acționați în consecință. Nu este corect să fim amânați de la un an la altul fără o soluție clară. Credem că merităm să fim tratați cu respect și înțelegere.

Vă rugăm să aprobați punerea în plată a drepturilor noastre, începând cu data de 1 ianuarie 2024.

Istoria  nu poate fi modificată după interese. Suferințele românilor nu pot fi monedă de schimb și e păcat să ne adresăm altor instituții europene pentru restabilirea egalității în drepturi a românilor cu minoritățile din țara noastră.

Ne-am implicat și am suferit alături de părinții și bunicii noștri pentru dezvoltarea țării și nu merităm tratamente discriminatorii.

În speranța unei corecte aprecieri a celor semnalate, vă mulțumesc  pentru atenția acordată și pentru angajamentul vostru  față de România și cetățenii săi.

Domnului Ministru al Ministerului de Finanțe

Trimiteți petiții pe adresa de email: publicinfo@mfinante.gov.ro

 

comentarii

de Trif Marcel la 14 decembrie 2023 - 13:53

Bună ziua domnule ministru aș fi și eu beneficiar de indemnizație dacă s-ar aplica legea nu pot să înțeleg până când vă mai bateți joc de poporul român este pur și simplu o discriminare totală.
Dacă nici dumneavoastră reprezentanți legali ai poporului român nu ne apărați drepturile atunci nu pot să zic decât că suntem considerați proști de conducerea țări.

de Roaua Aurelia la 16 decembrie 2023 - 07:27

Vă rugăm insistent și cu multă dorință să aveți în vedere plata indemnizației beneficiarilor Legii 154/2021 începând cu ianuarie 2024 așa cum a fost legea promulgată de președintele țării și care este amânată de doi ani.Suntem discriminați deoarece este acordată altor etnii și că nu se respecta termenul.Ne simțim obligați să înaintăm doleanțele noastre la Cedo.Mai mult de atît ne vom mobiliza și vom face face un miting la care nu vom renunța la drepturile ce ni se cuvin prin lege.Batrinii noștri au suferit purtați prin tot Baraganul sub cerul liber, desculți și goi.Asa nu se m ai poate.

de Gigi la 22 decembrie 2023 - 02:09

Rușine

de Pop Emil la 24 decembrie 2023 - 13:37

Nu mai poți avea încredere în acești conducatori ai țării!
Avocatul Poporului doarme!
Vin alegerile ,o să se mire că va ieși unul că George Simion sau Șoșoacă!!

de Horatiu la 29 decembrie 2023 - 17:45

Incredibil…un neamț si un evreu..2 nenorociti..minoritatile beneficiazadar romanii nu…

de Pascalau Daniea la 5 ianuarie 2024 - 18:44

Legea a fost promulgata este cazul sq fie pusa in aplicare mai mult de doi ani nu putem fi ignorati

de Dancu Ioana la 8 ianuarie 2024 - 14:48

Suntem oameni în vârstă și nu mai avem timp de așteptat. Pensiile și așa sunt mici,probabil se așteaptă să murim ca ei sa își mărească și mai mult pensiile lor.

de Svab Viorel la 8 ianuarie 2024 - 18:10

…Ne mirăm de ce se îndreaptă lumea spre alte partide având în vedere că nu se respectă OMUL respectând o lege promulgată!!!

de Lucian la 9 ianuarie 2024 - 20:01

Singurii care sunt vinovați de aceasta amânare sunt PNL și PSD,se apropie votul,acolo va vom lovi.

de CĂIMET OMER la 9 ianuarie 2024 - 23:17

AM DEPUS DOSARUL ÎN 2021IAR ÎN 2022 AM PRIMIT DECIZIA ÎN CARE SCRIA CĂ ÎN 2023 SE VA FACE PLATA RETROACTIV DIN 17-12-2021 DAR S-A AMÂNAT PENTRU 1-01-2024PRIMIND ÎNTRE TIMP ALTĂ DECIZIE.ACUM S-A AMÂNAT PENTRU 2025.AM 70ANI NE VOR AMÂNA PÂNĂ VOM MURI.

de Tomos Mariana la 7 februarie 2024 - 19:34

Oare cât vă mai bateți joc de noi, PSD iști și PNL iști dimpreună? Iar a-ți prorogat aplicarea legii 154/ 2021, acum pentru anul 2025. Dați dovadă de un profund antiromanism tocmai voi românii de prin funcțiile de conducere. Anul 2024 – alegeri de toate felurile. Să nu vă mirați că o să câștige Simion sau Sosoacă!

Lasati un comentariu