Consilieri plictisiți la ședința CL Carei. Primarul vrea să redea strălucirea Sinagogii nu și a Căminului Cultural Ianculești

• publicat la: 19 decembrie 2023
Consilieri plictisiți la ședința CL Carei. Primarul vrea să redea strălucirea Sinagogii nu și a Căminului Cultural Ianculești

Luni, 18 decembrie 2023, a avut loc ședința Consiliului Local Carei într-o sală de ședințe de lângă Sala Festivă. Nu din motive de economie la utilități, ca să nu se ilumineze și să se încălzească o sala mult prea mare  pentru o masă cu 19 consilieri ci din cu totul alte rațiuni. Sala Festivă a fost aranjată pentru a primi oaspeți la protocolul de final de an.

Prefectul Roca, subprefectul UDMR Altfatter Tamas și Pataki Csaba, președintele CJ Satu Mare nu au venit să vadă cum decurge la Carei o ședință de CL ci au venit doar la protocol.

Probabil erau la curent cu faptul că la CL Carei nu mai au loc  dezbateri la ședințele consilierilor ci se ridică doar mâna pentru  vot după ce președintele de ședință se străduiește să citească cât mai repede Ordinea de Zi și să consulte comisiile de specialitate care se întrunesc sau nu.

La ședința CL de azi a fost plictiseală mare. La fel de plictisit a fost și administratorul site-ului oficial Primăria Carei care nu postează proiectele de hotărâre înaintea ședințelor din moment ce oricum primește salariul întreg cu acordul primarului. Nu sunt postate nici măcar după ședință, mai ales când după ședință se lasă cu băutură.

Toate proiectele de hotărâre au fost votate la foc automat. Chiar și cele suplimentare care au apărut  înaintea ședinței.

Înainte de supunerea la vot a proiectelor au fost votate Procesele Verbale de la ședințele anterioare, începând cu data de 11 august 2023. Ați citit bine. Din data de 11 august nu s-au mai prezentat consilierilor Procese Verbale.

Pe Ordinea de Zi a figurat un proiect pentru stabilirea noilor taxe și chirii de la piața agroalimentară dar și proiectul privind actualizarea mijloacelor fixe și a obiectelor de inventar predate în administrarea fundației care gestionează castelul și Parcul Dendrologic, probabil după semnalările privind dispariția unor antichități. Nici din greșeală nu a intervenit vreun consilier. Omerta e literă de lege la Carei cu acordul organelor care ar trebui să cerceteze.

Ca proiect suplimentar inițiat de primarul evazionist, cu poprire  pe venitul lunar de 30%,  s-a votat pentru reabilitarea Sinagogii Carei, clădire aflată pe strada Progresului dar nu în starea de degradare în care se află clădirea monument istoric de pe strada Iuliu Maniu. Primarul evazionist vrea să redea strălucirea Sinagogii careiene deși nu mai sunt nici 10 persoane ce o frecventează dar refuză cu obstinație să redea funcționalitatea Căminului Cultural din Ianculești, sat aflat în cadrul UATM Carei.

DA pentru Sinagogă, NU pentru clădire monument istoric la Carei sau Cămin Cultural în Ianculești

A fost chiar în stare să demoleze clădirea școlii din sat pentru a fi sigur că nu vor mai frecventa copiii din sat școala acasă la ei.




..

Cele 23 de proiecte s-au votat în mai puțin de 30 de minute. E de urmărit cum se va consemna votul consilierilor la fiecare proiect de hotărâre precum și la aprobarea Proceselor Verbale având în vedere că nu toți aleșii locali au votat, unii fiind prea preocupați de alte probleme.

La final, primarul evazionist a anunțat din nou că discuțiile din spatele ușilor închise, înainte de ședință, dau roade și că s-a înțeles cu președintele liberalilor, Adrian Nemeș, pentru a-i introduce două proiecte de hotărâre pe Ordinea de Zi a ședinței din ianuarie. Care a fost trocul nu s-a mai specificat. Să nu știe consilierii că au dreptul să inițieze proiecte de hotărâre chiar și fără aprobarea unui primar plin de datorii la bugetul de stat? Păcat de careieni că sunt reprezentați de oameni puțin pregătiți dar obedienți.

Daniela Ciută

 

Lasati un comentariu