DRUM de Jesica Szilagyi. O carte a unei eleve din Carei învingătoare în lupta cu o boală cruntă

• publicat la: 8 decembrie 2023
DRUM de Jesica Szilagyi. O carte a unei eleve din Carei învingătoare în lupta cu o boală cruntă

„De la început, de când am auzit prima dată diagnosticul acesta pe care nu vreau să-l mai pronunț, eu știam că o să fiu bine, deoarece simțeam și simt că Dumnezeu are planuri mari cu mine.”

Fragment din cartea „Drum” de Szilagyi Jesica.

Astăzi a avut loc la Liceul Teoretic Carei o lansare de carte aparte. O elevă diagnosticată anul trecut cu o boală cruntă a reușit să iasă învingătoare din lupta cu viața și a așternut pe hârtie experiența sa, trăirile și gândurile sale. DRUM este o carte despre învingători, despre păstrarea credinței în orice situație.

Jesica Szilagyi a avut alături toată familia, prietenii și pe bunul Dumnezeu.

Evenimentul a fost deschis de diriginta Gabor Angela după care a luat cuvântul autoarea cărții, Jesica Szilagyi. Despre carte au vorbit prof.Liliana Sorian și pr. Cristian Toma precum și reprezentanta fundației Hans Lindner din Satu Mare.

 

Nu a lipsit rugăciunea Tatăl Nostru precum și o colindă tradițională.Dumnezeu a binecuvântat-o cu viață și sănătate. Suferința i-a întărit caracterul și vitalitatea. Jessica se bucură acum de viață, darul lui Dumnezeu pentru ea.

Avem multe de învățat de la acești copii. Ne demonstrează că dificultățile și suferința îndurate sunt examenul forței lor lăuntrice, a puterii pe care o au și o primesc de la Dumnezeu. Jessica spunea azi că “dacă nu ai credință, nu ai cum să lupți, dacă nu ai putere ești slab, dacă nu ai speranță ești deznădăjduit, dar dacă nu ai credință nu poți face nimic”.

Să căutăm să facem binele ori de câte ori avem ocazia. Să fim prietenoși și disponibili pentru cei din jurul nostru, să nu manifestăm reticențe nedrepte. Să nu fim egoiști și prea interesați de propria bunăstare, ascunși în lumea noastră mică și absorbiți de carieră sau posesiunile materiale.

Toți cei prezenți au dorit să cumpere cartea DRUM iar Jesica a avut parte de o lungă sesiune de autografe.

Mulțumim pentru interviul acordat și îți dorim multă sănătate precum și Sărbători Fericite alături de cei dragi!


 

Lasati un comentariu