Nu vă jucați cu moții! Ședința Asociației românilor expulzați și refugiați în 1940 de la Marna Nouă

• publicat la: 30 decembrie 2023
Nu vă jucați cu moții! Ședința Asociației românilor expulzați și refugiați în 1940 de la Marna Nouă

După spusa lui Avram Iancu, „Sau punem pumnul în pieptul furtunii sau pierim…”! Și istoria confirmă de ce nu au pierit moții: pentru că au ales varianta ….nepieirii.

Aceeași variantă o aleg și urmașii de azi ai moților de câmpie: pumnul în fața furtunii.

Astăzi, Asociația românilor refugiați și expulzați în 1940 filiala Carei s-a întâlnit cu membrii săi din Marna Nouă. Un sat de moți care au fost expulzați în toamna anului 1940 de ocupantul Ungaria hortystă. Cei care au scăpat cu viață atunci au fugit unde au văzut cu ochii. Au rămas gospodăriile lor pradă ocupanților hortyști. La revenirea lor în sat după victoria Armatei Române  nu au mai găsit piatră pe piatră și cărămidă pe cărămidă.

Români vrednici, caractere puternice, au reconstruit de la zero totul.

Azi, în anul 2023, au ajuns bătaia de joc a guvernanților și a majorității parlamentarilor pentru că doar urmașii românilor persecutați etnic în 1940 sunt  mereu amânați de la plata indemnizațiilor cuvenite prin Legea 154/2021.

La adunarea de azi, 30 decembrie 2023, de la Căminul Cultural Marna Nouă, s-a decis ca și mărnenii să se alăture celorlalți români din localitățile județului care vor participa la proteste.

Toți cei prezenți au decis că parlamentarii care au votat împotriva amânării pentru a treia oară a plății indemnizațiilor cuvenite prin Legea 154/2021 trebuie făcuți cunoscuți în fiecare localitate pentru a  nu mai avea curajul să vină în campanie electorală ca să ceară voturi.

Doamna Mariana este indignată de amânarea repetată a plății indemnizațiilor pentru urmașii românilor expulzați în 1940, de atitudinea discriminatorie a majorității parlamentarilor.

Rămâne cum am stabilit!

Asociația românilor refugiați și expulzați în 1940 filiala Carei vă așteaptă la proteste!

Românii cer EGALITATE ÎN DREPTURI CU MINORITARII DIN ROMÂNIA!

„Sînt împrejurări în care trebuie să-i ceri vrabiei să devină vultur”. (Constantin Călin)

Daniela Ciută

comentarii

de Jipa Paulina la 30 decembrie 2023 - 18:13

Puneți de îndată în plata beneficiarii Legii 154/ 2021 lit c și g sunteți o rușine! Cine va da vouă dreptul sa hotărâți ca părinții noștri nu au suferit îndeajuns???
Stop Discriminării! VREM DREPTURI EGALE CU MINORITATII UNGURI ,SASI,EVREI SI TIGANI ! VREM DREPTATE ! VREV DREPTUL CE NI DE CUVINE ,NU VREM POMANA DE LA GUVERNUL ROMANIEI !

de Caranfil Rodica la 30 decembrie 2023 - 18:23

Rugăm punerea în plată a beneficiarilor LG 154 și să nu mai facă discriminare

de Rusu Victoria la 30 decembrie 2023 - 18:33

Nu-i suficient să nu mai poată veni pentru a cere voturi,oricum ei au asigurate toate veniturile de parlamentari, îndemnizații de toate felurile,pensii speciale,etc..și nu cunosc o regulă simplă ,dacă au votat o lege să fie aplicată.Când s-a pus problema anulării pensiilor speciale de parlamentari contestat pe motiv că a fost acordată pe bază de lege,acum amânăm aplicarea legii pentru români , celorlalți le dăm ca să fim acuzați.de unguri,șfabi,secui,nemți …că nu respectăm drepturile minorităților.”Câtă fățărnicie”!

Lasati un comentariu