Procesul pentru amplasarea ilegală a grupului statuar din fața Primăriei Carei s-a mutat la Judecătoria Oradea

• publicat la: 7 februarie 2024
Procesul pentru amplasarea ilegală a grupului statuar din fața Primăriei Carei s-a mutat la Judecătoria Oradea

Procesul privind s-a strămutat la Judecătoria Oradea. Jocurile încep să fie din ce în ce mai murdare! Data fixată pentru proces este 13 martie 2024. Dosarul este 1681/218/2023.

Ministerul Culturii a lăsat Direcția județeană de cultură Satu Mare să se reprezinte singură, prin directorul Danciu Zamfir, fapt  ce denotă că nu e interesată de susținerea aplicării legii în județul Satu Mare unde avem în fața  unei primării o piatră pe care e înscrisă o strofă din Imnul Ungariei, statul care a provocat atâtea masacre și suferințe  în 1940 când a ocupat nordul Ardealului deci și acest județ românesc.

La data de 12 aprilie 2023, la Carei s-a dezvelit în fața primăriei un grup statuar ce nu avea avizele legale. Menționăm că politicianul maghiar Kolcsey nu are nicio legătură cu primăria Carei pentru a beneficia de amplasare în fața acelei clădiri. A lucrat câțiva ani la prefectura care este acum sediul Liceului Iuliu Maniu, loc unde are și efigie și placă comemorativă.

Direcția județeană de cultură Satu Mare a notificat Primăria Carei privind ilegalitatea amplasării dar orgoliul și tupeul primarului udemerist Kovacs sunt nemăsurate având în vedere că este sprijinit de partidul primului ministru Ciolacu și de alte servicii speciale. Ca să umilească și mai mult românii din Carei a invitat-o și pe presedinta Ungariei și nici măcar nu a asigurat o traducere a discursului ei, manifestându-și astfel disprețul pentru români și țara de unde beneficiază de mari avantaje materiale fără însă a plăti impozite și taxe din 2008 încoace.

Grup statuar sau statuie a dezvelit la Carei președinta Ungariei? Documentație refuzată a fi făcută publică

 

Președinta Ungariei nu a avut discurs tradus la Carei, un oraș din România

Primarul evazionist Kovacs a angajat, cu acordul consilierilor UDMR-PSD un avocat din Satu Mare pentru a apăra ilegalitatea comisă. doar că la primul termen de la Judecătoria Carei, 24 octombrie 2023, acesta nu s-a prezentat motivând că e ocupat cu alte procese la Satu Mare. Astfel de colaboratori are Kovacs, primarul evazionist cu 5 falimente de firme la activ și datorii cu carul la bugetul de stat.

Avocatul angajat de Primăria Carei nu s-a prezentat la procesul de la Judecătoria Carei

Pe data de 13 martie 2024 va avea loc o nouă înfățișare , de această dată la Judecătoria Oradea.

Va fi interesat de observat dacă la Oradea justiția va ține seama de faptul că la Carei se pot dezveli statui fără avize legale.

Buletin de Carei

 

 

 

.

 

Lasati un comentariu