Avocatul angajat de Primăria Carei nu s-a prezentat la procesul de la Judecătoria Carei

• publicat la: 31 octombrie 2023
Avocatul angajat de Primăria Carei nu s-a prezentat la procesul de la Judecătoria Carei

La data de 12 aprilie 2023 s-a dezvelit la Carei, în fața Primăriei, un grup statuar ce cuprindea și statuia politicianului maghiar Kolcsey.

Anterior acestei date a fost emis un Proces-Verbal de către Direcția județeană de cultură din subordinea Ministerului Culturii prin care se solicita ,,desființarea lucrărilor și aducerii terenului la starea inițială,, deoarece  nu au respectat indicațiile din avize. Deci dezvelirea grupului statuar a fost total ILEGALĂ.

Cică  nerespectarea condițiilor emise de Ministerul Culturii nu au fost cu rea intenție ci ,,o scăpare a artistului care si-a luat libertatea de a pune inscriptia cu strofa din Imnul Ungariei si de a pune cele două bucăți de piatră ca piedestal sub statuie,,   si sub coloana frântă.

Deci în Republica de la Carei primarul nu știe ce se petrece pe domeniul public din fața Primăriei Carei! Vine un artist din Ungaria  și face ce îl taie capul fără ca primarul să aibă curajul de a reacționa.

Pentru a amâna punerea în practică a a Procesului Verbal, primarul evazionist contestă în instanță acest Proces Verbal și angajează un avocat…PE BANII CAREIENILOR cu  acordul tuturor consilierilor.

 

.

Același avocat angajat, Valer Coza de  la Satu Mare. Data stabilită  în luna mai pentru proces a fost  24 octombrie 2023. La Judecătoria Carei s-a prezentat la data de 24  octombrie 2023 directorul Danciu Zamfir de la direcția județeană de cultură Satu Mare.

Cel care nu s-a prezentat a fost avocatul Valer Coza, angajat de primarul evazionist Kovacs cu acordul tuturor consilierilor. Motivația sa a fost penibilă, cică ar avea mai multe procese  la Satu Mare tocmai în acea zi deși știa din luna mai că pe 24 octombrie trebuie să reprezinte UAT Municipiul Carei în baza contractului semnat!

În adresa remisă Judecătoriei Carei solicita nici mai mult nici mai puțin decât judecarea în lipsă! Cum rămâne cu onorariul atunci? Cine îl încasează?
.

.

Directorul Danciu Zamfir a depus o solicitare de strămutare  a procesului de la Judecătoria Carei pentru că ,,se pune presiune pe justiție aici,,.

Termenul nou stabilit pentru proces este 22 ianuarie 2024, termen din care reiese clar că se trage de timp pentru intrarea în legalitate.

Buletin de Carei

Judecătoria Carei și procesul cu statuia autorului imnului Ungariei

Daniel Ghiță, deputat PSD: Președinta Ungariei a inaugurat o statuie ilegală la Carei

.

 

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu