Sentință DEFINITIVĂ! Szekler Monitor pierde procesul intentat Buletin de Carei

• publicat la: 19 februarie 2024
Sentință DEFINITIVĂ! Szekler Monitor pierde procesul intentat Buletin de Carei

Am câștigat DEFINITIV procesul cu FUNDAŢIA SZEKLER MONITOR care are printre obiective  apărarea drepturilor și intereselor comunității maghiare din România, președinte Arus Zsolt. Deci nu am încălcat NICIUN drept al nimănui!  S-a dovedit încă o dată că la Carei nu e deloc ușor să fii român cu atitudine.

Joi, 15 februarie 2024, la Înalta Curte de Casație și Justiție a României din București a avut loc recursul înaintat de Arus Zsolt după pronunțarea deciziei Curții de Apel Mureș care îi spunea negru pe alb că în România limba oficială este limba română și deci solicitarea de a se pune și plăci cu înscrisuri în limba română pe poarta de intrare a cimitirului central unde sunt îngropați eroii români căzuți în luptele de eliberarea orașului din 25 octombrie 1944 este ceva normal.

Și la Curtea de Apel Târgu- Mureș mi s-a dat dreptate! Limba română este limba oficială la Carei

E normal să avem anunțuri în limba română la intrările cimitirelor din Carei! Curtea de Apel  Târgu Mureș respinge acuzațiile Szekler Monitor

 Șuvoiul de acuzații: propagandă naționalist-șovină, la instigare la ură rasială sau națională la adresa comunității maghiare din România nu a impresionat pe nimeni din completul de judecată în condițiile  în care nu a reușit să prezinte NICIO  dovadă în acest sens!

La Înalta Curte de Casație și Justiție a României s-a înțeles fiecare cuvânt din articolul incriminat ,, Trăiesc și români la Carei. Vrem plăci cu înscrisuri și în limba română,, așa că s-a dovedit încă o dată că acuzațiile lui Arus Zsolt nu au nicio bază reală ci sunt doar închipuiri de-ale sale. Poate se trezește și realizează  că trăiește în România, țara unde limba oficială este limba română.

Trăiesc și români la Carei. Vrem plăci cu înscrisuri și în limba română

Arus Zsolt de la fundația Szekler Monitor din județul Harghita ține cu orice preț să se facă de râs pe la toate instanțele din România. După cauzele pierdute cu Mihai Târnoveanu și Dan Tanasă, pe motive chiar penibile dacă ne referim la citatul din Mihai Eminescu care îl deranja, a crezut că va găsi la Carei un client în fața căruia să își arate ,,mușchii,,. E bine să fii perseverent dar când perseverezi în prostie atunci devii de-a dreptul penibil!

În concluzie, în România, limba oficială este limba română.

,,N-am primit țara la vamă, suntem cu munții de-o samă,,

Dacă reclamanta nu înțelege, poate profita de compasiunea mea pentru persoanele mai puțin ,,dotate,, solicitând explicații potrivit nivelului său de înțelegere.

Urmare a articolului publicat la data de 26 ianuarie 2021 prin care solicitam și plăci cu înscrisuri în limba română pe poarta cimitrului central din Carei pe unde se ajunge la mormintele eroilor români căzuți în luptele de eliberare a orașului Carei la data de 25 octombrie 1944, am fost reclamată la CNCD de către Arus Zsolt pe motiv că fac propagandă naționalist-șovină,  instigare la ură rasială sau națională la adresa comunității maghiare din România. Toate aceste acuzații au fost lansate doar pentru solicitarea de amplasare și de plăci cu înscrisuri în limba română. CNCD a considerat că acuzațiile  nu sunt justificate și a respins reclamația lui Arus Zsolt. Acesta l-a cuprins în reclamație  și pe Dan Tanasă, deputat de Mureș, doar pentru că a distribuit articolul cu pricina. Arus Zsolt a considerat că nu s-a făcut suficient de râs și a deschis  proces la Curtea de Apel Mureș. Decizia a fost identică cu cea a CNCD, adică s-a constatat că acuzațiile  lui Arus Zsolt nu se confirmă.

Curtea de Apel Mureș a apreciat că nu ne aflăm în prezența unei fapte de discriminare, tratament degradant, propagandă naționalist-șovină, instigare la ură rasială sau națională și nici elemente hărțuitoare la adresa comunității maghiare din România, articolul publicat de pârâtă încadrându-se în limitele libertății de exprimare, potrivit art. 2 alin. 8 din OG. nr. 137/2000, soluția Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării fiind una legală.

Dar Arus Zsolt a considerat că nu s-a făcut sufieicnt de râs și nu a dovedit îndeajuns că nu stăpânește bine  limba română așa că a făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție a României. Rezultatul e cel anunțat. Că doar știm să ne apărăm graiul strămoșesc pentru care s-au jertfit părinții și bunicii noștri de-a lungul veacurilor. Dacă Brukhental cu trasul pe roată și Horty cu atrocitățile lui de tip barbar nu ne-au speriat nu ne va speria un proces cu un cetățean care nici măcar nu stăpânește bine limba română deși locuiește în România.

 

Daniela Ciută,

UNIC acționar al SC DIVERTI MEDIA SRL Carei

  • Buletin de Carei se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. 
  • Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa. Contactați-ne: AICI.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.

 

 

Lasati un comentariu