Victorie importantă pentru respectarea legii și unitatea națională! Reacția senatorului Ionuț Neagu

• publicat la: 21 iunie 2024
Victorie importantă pentru respectarea legii și unitatea națională! Reacția senatorului Ionuț Neagu

Românii din România trebuie să își câștige de multe ori drepturile în instanță de parcă ar fi sub stăpânire străină și nu în țara lor unde instituțiile statului ar trebui să acționeze potrivit legii. Românii luptă nu doar pentru eliminarea discriminării față de minoritari pe toate planurile ci sunt nevoiți să lupte până și pentru indicatoare rutiere în limba română în localități din județele țării.

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș salută hotărârea definitivă a Curții de Apel Brașov, care a confirmat decizia Instituției Prefectului – Județul Covasna în cazul indicatoarelor rutiere bilingve instalate în zonele cu majoritate românească din județul Covasna. Această acțiune a fost întreprinsă ca urmare a sesizărilor primarilor români și a asociațiilor culturale românești, inclusiv a Forumului nostru.

Senatorul de Covasna, Ionuț Neagu a adresat chiar o întrebare parlamentară pentru clarificarea situației în care plăcuțele cu numele localităților românești au fost înlocuite  cu unele bilingve.

Intrebare-MAI-Indicatoare-Covasna

Răspunsul ministrului Afacerilor Interne care este și vicepremierul guvernului a luat act de situația creată și a dispus măsuri în consecință.

b r 29 11 neagu i 2897 b MAI

Prin această sentință, pârâții sunt obligați să îndepărteze plăcuțele cu denumirea localității Valea Mare, înscrise în limbile română și maghiară, de la intrarea și ieșirea din această localitate pe DJ 121 A. Aceste plăcuțe vor fi înlocuite cu altele, inscripționate legal doar în limba română.

,,Este esențial să subliniem că nu putem accepta încercările de a marca teritoriul pe criterii etnice prin astfel de metode utilizate de Consiliul Județean. Legea a triumfat, iar limba română a fost apărată în instanță prin mijloace civilizate și democratice.

Mulțumim tuturor celor care au susținut această cauză și au contribuit la protejarea identității noastre naționale! Vom continua să luptăm pentru respectarea legii și pentru unitatea comunităților noastre,, se menționează în comunicatul remis de Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș.

Lasati un comentariu