Concurs NASA în trei oraşe din România printre care şi Cluj-Napoca

• publicat la: 30 aprilie 2017
Concurs NASA în trei oraşe din România printre care şi Cluj-Napoca

Inteligența creativă şi  geniul științific al românilor sunt 2 caracteristici  care nu mai au nevoie de confirmare. Rezultatele obţinute de români la Saloanele internaţionale de inventică, la concursurile internaţionale sau la olimpiadele şcolare  la nivel mondial nu lasă loc de interpretare.

Zeci de fizicieni, informaticieni si ingineri din România contribuie la aflarea tainelor formării Universului. Chiar dacă în şară sunt câteodată  iluştri necunoscuti, în străinătate  fac parte din elita cercetării. Sunt invitaţi la conferinţe şi aplaudati minute în şir pentru ideile lor care împing înainte lumea.

Potenţialul tinerilor noştri a fost remarcat de cele mai înalte organisme internaţionale în urma numeroaselor premii câştigate de elevi la matematică, fizică, informatică, astronomie sau biologie.

Cel mai mare concurs de programare, organizat de Agenţia Spaţială Americană la nivel global, are loc în  aceste zile în România, la Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara, oraşe cu centre puternice de software.

De la începuturile sale în 2012, în fiecare an, mii de participanţi din diverse domenii, indiferent de nivelul de experienţă, colaborează pentru a dezvolta soluţii inovative la probleme cu impact global, legate atât de explorarea spaţială, cât şi de nevoile sociale planetare, titrează Rador.

Participanţii la concurs folosesc seturi de date puse la dispoziţie de NASA, iar rezultatele variază de la aplicaţii mobile la jocuri sau chiar la soluţii hardware. În timp, competiţia a devenit cel mai mare mare concurs de programare la nivel mondial. La ediţia din 2016 au participat peste 50 de persoane, elevi, studenţi, prgramatori sau antrepenori.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu