O nouă promoţie de gimnaziu la Şcoala Generală nr.3

• publicat la: 10 iunie 2011
O nouă promoţie de gimnaziu la Şcoala Generală nr.3

Azi a sunat pentru ultima dată clopoţelul pentru absolvenţii claselor a VIII-a de la Şcoala cu clasele I-VIII, numărul 3, Carei.

Pe versurile Gaudeamusului şi-au luat rămas bun de la profesori şi colegi. Tot azi s-au despărţit cum s-au despărţit apele de uscat. Totul a fost atât de firesc, iar în tăcerea lor fiecare şi-a spus „Aşa a fost să fie”.

Viaţa este o mare pe care unduiesc valuri. Ei au pornit împreuna în urmă cu opt ani, formând un val pe malul vieţii. A sosit momentul când valul s-a izbit de stâncă şi ei s-au despărţit în picături cristaline aruncate fără milă în mare,urmând să-şi croiască fiecare propriul destin. Tăcerile sunt rostitoare. Cele cinci clase absolvente din cadrul şcolii noastre au avut ca profesori diriginţi pe următorii: a VIII-a A Gozner Monica, a VIII-a B Chiorean Cosmina, a VIII-a C, Dindelegan Carmen, a VIII-a D Kovacs Ştefania, a VIII-a E Jobbagy Eniko.

Programul festiv a debutat la ora 8 cu serbările pregătite de fiecare colectiv de clasă în cinstea dascălilor dragi cu poezii şi cântece de recunoştinţă şi adio. Iar de la ora 10:30 când a sunat prelung clopoţelul pentru absolvenţi, aceştia în pas sărbătoresc, cu diriginţii în frunte au perindat coridoarele şcolii cu renumitul imn al absolvenţilor pentru ca apoi în careu să fie momentul decernării laurilor: FINIS CORONAT OPUS! Munca elevilor a fost evidenţiată prin diplome şi cărţi  ca  premii, atât la învăţătură cât şi la diferite activităţi culturale şi sportive.

Absolventul premiat MAGNA CUM LAUDAE! este un elev de elită: Sântăuan David Valentin din clasa a VIII-a A, având rezultatele maxime – 10 pe linie – în cei 4 ani. Instituţia noastră de învăţământ i-a oferit un premiu de excelenţă, iar societatea UNIREA Carei i-a acordat prin intermediul domnului Micle Ioan un premiu special în valoare de 200 lei.

În numele cadrelor didactice de la Şcoala cu clasele I-VIII, numărul 3 Carei le dorim absolvenţilor acestei şcoli, cu număr magic 3, precum în basme, să le fie de bun augur.

Sub imperiul emoţiilor ce ne-au cuprins în acestă zi,Imnul dascălilor intonat de către absolvenţi va persista într-un ecou înălţător: „Mulţi ani trăiască şcoala românească / Mândria ei dascălii mei!”.

Cornoc Mihaela

Dindelegan Maria Carmen

comentarii

de monica la 11 iunie 2011 - 19:42

David este intradevar un elev de elita, care a intrat deja la Liceul militar.Un copil pe care si l-ar dori multi parinti .Bravo David !!!Felicitari parintilor. Diriginta

de Kovax la 12 iunie 2011 - 16:10

bravo

Lasati un comentariu