Nopţi de Sânziene

• publicat la: 22 iunie 2011
Nopţi de Sânziene

Miercuri, 22 iunie, in organizarea Centrelor Judeţene pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale din Satu Mare şi Maramureş, la ora 13 a fost vernisată expoziţia de fotografie intitulată “Nopţi de Sânziene”.

Este vorba despre cea de a IV-a editie a manifestării expozitionale “Foto Etnografica” care va rămâne deschisă publicului in perioada 22 iunie – 1 iulie, intre orele 8-18.Expun lucrări,Felician Săteanu, Ionel Onofraş, Radu Oltean şi Gheorghe Petrilă.

Expozitia de la Satu Mare cuprinde 60 de lucrări, este cea de a şaptea editie din cele 10 propuse, urmând ca anul viitor să fie editat un album.

Centrul Judetean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Traditionale Maramureş este primul centru de acest gen din ţară care a iniţiat acest tip de proiect.

Felician Sătean, consultant artistic in cadrul Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Maramures ne povesteşte despre munca depusă in cadrul acestor tabere,care a fost una grea, pentru că incercau să surprinda cât mai bine etnografia.A fost însă şi una plină de satisfacţii şi bucurii in momentul in care se vedeau rezultatele.

Acesta este un proiect care trebuie derulat foarte repede pentru a putea surprinde cât mai multe obiceiuri şi tradiţii inainte de a dispărea.

Munca participanţilor la acest proiect este foarte apreciată şi fiecare dintre noi se bucură când observă că nu se pierd obiceiurile.

Prezent la eveniment, Adrian Stef, vicepresedintele Consiliului Judeţean apreciază colaborarea dintre cele două instituţii şi ideea o considera una foarte bună,precizând că  ar trebui preluată şi in Satu Mare pentru a ajuta la păstrarea tradiţiilor de la noi din judeţ.

sursa TV1SatuMare

Lasati un comentariu