Atentat la gospodăriile țărănești din România. Oierii nu mai pot vinde miei vii sau animale tăiate direct la fermă

• publicat la: 6 aprilie 2021
Atentat la gospodăriile țărănești din România. Oierii nu mai pot vinde miei vii sau animale tăiate direct  la fermă

În timp ce fiecare țară își sprijină fermierii, agricultorii, producătorii și societățile comerciale autohtone, în România s-a declanșat din nou un asalt la adresa românilor care sunt gospodari. Asistăm pe zi ce trece la distrugerea satului românesc cu bună știință în paralele cu descurajarea oricărei inițiative private prin pleiada de taxe și impozite sufocante impuse.

În România se colecta lapte de la producători la prețuri modice și culmea, banii se virau țăranilor abia după multe  luni de zile spre deosebire de alte țări unde plata se face la 30 de zile de  la preluare. Nu e de  mirare că în aceste condiții au scăzut până aproape de dispariție gospodarii care cresc vite în  bătătură. Greu mai găsești la piață brânza de vacă clasică sau smântâna, alta decât cea obținută cu ajutorul separatorului.

Orătăniile ce umpleau curțile țăranului au fost vizate de gripa aviară că deh, nu se mai putea vinde carnea de zburătoare de import la supermarket.

Acum se aplică la suine…pesta porcină africană. Tradiția tăiatului de porci înainte de sărbătorile de iarnă nu aduce niciun beneficiu pentru marile magazine ale multinaționalelor. Nici creșterea porcului  în gospodăria țăranului român.

Așa că se prefigurează o Ordonanță de Urgență care va sancționa gospodarii care cresc scroafe sau vieri pentru reproducție. Amenda va fi de 3 mii de lei.

Nu sunt singurele cadouri oferite țăranului și gospodarului român în perioada actuală.

În prag de sărbători pascale, veterinarii avertizează că mieii tăiați în gospodării nu pot fi vânduți pentru consum public ci se pot folosi doar de către familie.

Crescătorii de animale care vor să vândă pentru consum public sunt  obligați să îi sacrifice într-un abator autorizat. De la fermă direct nu se mai poate.

Ritualurile și tradițiile noastre de  mii și mii de ani nu mai sunt acceptate!

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu