Ocolul silvic Ciumești pierde contractul cu CL Băiuț. Sesizare la Garda Forestieră

• publicat la: 7 octombrie 2021
Ocolul silvic Ciumești pierde contractul cu CL Băiuț. Sesizare la Garda Forestieră

Potrivit ziarmm.ro, la Băiuț au avut loc tăieri ilegale de arbori din pădurea comunală, pădure administrată de Ocolul silvic Ciumești din județul Satu Mare.

„Datorită unei petiții înaintate în luna februarie 2021 Prefectului și Presedintelui Consiliului Județean Maramureș de către un număr mare de locuitori ai comunei Băiuț cu privire la tăierile ilegale de pădure, a fost sesizată Garda Forestieră. Au fost făcute  22 de deplasări în teren și a fost întocmită o notă de constatare finală. Șeful Ocolului silvic Ciumești, Nuna Cristian ne-a prezentat o evaluare a pagubei pentru cele peste 200 de cioate în valoare aproximativă de 140.000 lei.

În toată această perioadă, pădurarii Ocolului silvic Ciumești aveau obligația să scoată materialul lemnos din rampă la vânzare, prin transmiterea stocurilor in aplicația SUMAL 2, aplicatie obligatorie din februarie 2021. Ca urmare a administrării păguboase a pădurii comunale, Consiliul Local Băiuț a hotărât rezilierea contractului de administrare cu Ocolul silvic Ciumești Satu Mare și revenirea în administrare a pădurii comunale la Direcția silvică Maramureș, respectiv la Ocolul silvic Strâmbu Băiuț, care a administrat-o până la finalul anului 2013”, anunță Primăria Băiuț.

integral pe ziarmm.ro

Cel mai înstărit consilier careian, viceprimarul Keizer Ludovic deține la Băiuț o casă de vacanță precum și teren intravilan, potrivit Declarațiilor sale de Avere.

Lasati un comentariu